CĂTĂLIN PREDOIU:  "Comisia juridică a adoptat o modificare care încalcă obligaţiile asumate de România prin MCV"

G.F.
Anticorupţie / 4 decembrie 2017

Cătălin Predoiu (Sursa foto: Facebook)

Cătălin Predoiu (Sursa foto: Facebook)

Liberalul Cătălin Predoiu susţine că deputaţii din Comisia juridică au adoptat o modificare legislativă care înlătură orice posibilitate a Agenţiei Naţionale pentru Integritate de a pune în discuţie incompatibilităţi, interdicţii ale parlamentarilor în perioada 2007 - 2013, prevederile aprobate încălcând obligaţiile pe care România şi le-a asumat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

"Comisia juridică a modificat două legi, una privind integritatea în funcţiile publice şi cealaltă privind Agenţia Naţională pentru Integritate, adăugând un alineat prin care o serie de rapoarte ale ANI care vizau deputaţi şi senatori în ceea ce priveşte interdicţii şi incompatibilităţile în perioada 2007 - 2013 au fost declarate nule de drept. Mai pe româneşte spus e un articol care înlătură orice posibilitate a ANI de a pune în discuţie incompatibilităţi, interdicţii în perioada 2007 - 2013 privind unii deputaţi şi senatori. Lăsând la o parte faptul că această lege încalcă principiul egalităţii în faţa legii, pentru că se referă doar la o categorie de demnitari publici, nu are în vedere şi primarii, de exemplu, această modificare făcută astăzi de către PSD - ALDE încalcă flagrant obligaţiile pe care ni le-am asumat prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare", a spus deputatul PNL, la Palatul Parlamentului, potrivit news.ro.

Predoiu a susţinut că aceasta este "încă o dovadă" că PSD şi ALDE "nu pricep ce înseamnă acest mecanism, ce obligaţii ne incumbă, cât de mult a ajutat el România să îşi ocupe un loc în cadrul Uniunii Europene".

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat luni propunerea legislativă pentru modificarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea şi funcţionarea ANI precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, iniţiator fiind deputatul social-democrat Florin Iordache.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb