CĂTĂLIN PREDOIU: "Ponta, expresia României de care vrem să ne desprindem"

V.B.
Politică / 18 august 2014

Predoiu: "Cazurile Vântu, Voiculescu şi Năstase, succesul reformelor în zona Justiţiei"

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, susţine că premierul Victor Ponta este "expresia României de care vrem să ne desprindem", iar cazurile Sorin Ovidiu Vântu, Dan Voiculescu şi Adrian Năstase "sunt deopotrivă expresia lipsei de reformă în zona politică şi economică, dar şi succesului reformelor în zona Justiţiei", potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Într-un discurs ţinut în faţa organizaţiilor PDL-PNL Bucureşti, de susţinere a candidatului ACL la preşedinţie Klaus Iohannis, fostul prezidenţiabil al Alianţei Creştin-Liberale, a declarat că, în prezent, la şapte ani de la intrarea ţării noastre în Uniunea Europeană, agenda publică "a fost cuprinsă de teme de neimaginat la acel moment".

"Scena politică este răvăşită de carierism şi fripturism, de scandaluri de corupţie şi dezbateri sterile. Sunt semnele lipsei de reformă a clasei politice. România a intrat în 2007 într-o organizaţie pentru care lumea noastră politică nu a fost pregătită. Intrarea în UE a reprezentat oportunitatea refacerii infrastructurii noastre feroviare, rutiere şi portuare cu bani europeni. Am ratat. Infrastructura noastră depăşită ne ţine pe loc dezvoltarea economică. În aceste condiţii, cum era şi firesc, societatea noastră a ratat desprinderea de epoca post-comunistă, cu toate racilele ei, de la corupţie la nepotism, de la intoleranţă la minciună generalizată", a detaliat Predoiu.

În acest "tablou dezolant", a mai spus Cătălin Predoiu, "Justiţia a adus singura rază de lumină, singura oază de speranţă, pentru că a fost temeinic şi în profunzime reformată, i-a fost consolidată independenţa cu largul suport al UE şi SUA".

"Cazurile Vântu, Voiculescu şi Năstase sunt deopotrivă expresia lipsei de reformă în zona politică şi economică, dar şi succesului reformelor în zona Justiţiei".

În legătură cu această idee, fostul prezidenţiabil al ACL l-a criticat pe Victor Ponta, acuzându-l de legături cu cei trei antemenţionaţi.

"Astăzi, expresia României de care vrem să ne desprindem este dată de Victor Ponta. Victor Ponta a fost lansat de premiile acordate de televiziunea lui Vântu, crescut la sân de Năstase şi consacrat de televiziunea lui Voiculescu. Dacă Vântu, Voiculescu şi Năstase reprezintă un trecut mort, Victor Ponta reprezintă ameninţarea învierii acelui trecut. Victor Ponta ar putea fi înlocuitorul lor", este opinia formulată de Cătălin Predoiu.

Democrat-liberalul a mai punctat că, din 2012 până astăzi, prin politica sa, Victor Ponta a devenit "expresia regimului ticăloşit de care ne-am străduit să ne debarasăm".

"Slab în politica externă, incompetent în politica internă, Ponta ameninţă să izoleze România de şansele ei prin tolerarea corupţiei şi o geopolitică nebuloasă. Trebuie să oprim drumul lui Ponta. El încearcă să convingă societatea că în Vest nu găsim nimic, deci să mergem spre Est. Dimpotrivă, noi nici măcar nu am început să accesăm oportunităţile noastre vestice! Trebuie să oprim drumul lui Ponta! El a populat statul cu rudele şi finii săi, copiind metoda familiei Ceauşescu. Trebuie să oprim drumul lui Ponta! El blochează investiţii serioase din Vest, ca să facă loc banilor din Est. Iată, dragi colegi, câteva motive pentru care afirm încă o dată că Victor Ponta este un pericol care trebuie oprit! Cum? Atacându-l până îl distrugem politic! Ştiu că societatea românească vrea şi altceva decât luptă politică. Dar, pentru a semăna grâu, trebuie să deparazităm mai întâi terenul. Ţara noastră este parazitată de non-valori, Victor Ponta este una dintre ele, reprezentativă pentru sistemul care ne-a ţinut în loc. Oferta în care cred este o Românie a valorilor autentice, a legii, justiţiei şi a concurenţei adevărate în economie", a conchis Predoiu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Viziune reformatoare; sunt sigur ca in calitatea de ministru al justitiei a vazut/si-a dat seama de multe bube de care trebuie sa scape Romania. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb