Câteva sute de foşti militari protestează în faţa Guvernului

Adina Lateş
Miscellanea / 28 decembrie 2015

Câteva sute de foşti militari protestează în faţa Guvernului

Actualizare 13:20 Circa 200 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează împotriva Guvernului

Aproximativ 200 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează astăzi, în faţa Palatului Victoria, împotriva Guvernului.

"Principalele nemulţumiri sunt de natură salarială pentru activi, indiferent că sunt civili sau militari, şi în ceea ce priveşte pensiile, atât pentru pensionarii civili, cât şi pentru pensionarii militari, în sensul că din punctul nostru de vedere acest Guvern nu mai este legitim, a primit legitimarea din partea Parlamentului prin vot, cu condiţia să nu anuleze legile şi măsurile luate de Guvernul precedent. Or până la ora actuală au anulat cam toate măsurile luate după trei ani de aşteptare de către Guvernul precedent", a declarat liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru.

El a avertizat că, dacă Guvernul nu va rezolva această situaţie până pe 24 ianuarie, va avea loc la începutul anului viitor un protest mai mare.

"Vrem ca legea salarizării să intre în Parlament cu data de 1 februarie, să nu fie amânată sine die, aşa cum s-a convenit această lege trebuie să crească, de la 70% la bază, adică pentru tineri, pentru cei care n-au cu ce să-şi întemeieze o familie, spre 20% la vârf, deci o răsturnare de situaţie. Plus salariul minim să fie garantat începând cu data de 1 ianuarie, plus a 13-a pensie pentru pensionarii civili care n-au din ce trăi, plus coşul zilnic să fie luat în calcul la calcularea pensiilor civile", a mai spus Dogaru.

-------------------

Actualizare 11:50

Câteva sute de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate protestează în faţa Guvernului, nemulţumiţi de noul mod de calcul al pensiilor militarilor.

Lista solicitărilor elaborate de protestatari pentru a fi depuse la Guvern se referă, în principal, la anularea articolului 40 din OUG nr 57/2015, privind regimul pensiilor militare de stat. Protestatarii susţin că acesta modifică în mod neconstituţional Legea 223/2015 şi că "plafonarea pensiilor militare de stat se va putea face prin Ordinul comun de aplicare, care să prevadă ca venit total brut, căruia i se va aplica procentul de 80%, suma veniturilor supuse la vremea respectivă impozitării", potrivit Mediafax.

Totodată, protestatarii doresc trimiterea la 1 februarie 2016 a Proiectului Legii unice a salarizarii către Parlament, spre dezbatere şi adoptare, dar şi acordarea, de la 1 ianuarie, a salariului minim pe economie de 1200 lei.

Pe lista revendicărilor se mai află acordarea în luna ianuarie 2016 a celei de-a 13-a pensii pensionarilor cu venituri minime şi amendarea Legii 263/2010 în sensul luării în calcul a procentului de 45% din venitul mediu pe economie şi a necesităţilor "coşului zilnic". Sindicaliştii mai doresc ''eliminarea aprecierilor insultătoare la adresa revoluţionarilor, militarilor şi poliţistilor din OUG nr 95/2014, reiterarea principiilor din Legea Recunoştinţei, renunţarea la aberanta categorie inventată a persoanelor cu rol determinant şi extinderea plăţii indemnizaţiilor de la 2800 de persoane la 6.000 persoane, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit".

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate este condus de colonelul în rezervă Mircea Dogaru, iar protestul se declară a fi inspirat de cel al oierilor.

-------------

Brigada Rutieră a Capitalei anunţă că astăzi, între orele 11:00 şi 17:00, va avea loc o manifestaţie publică în Piaţa Victoriei, în zona dintre Şos. Kiseleff şi Bd. Aviatorilor, însă traficul rutier şi pietonal nu va fi restricţionat.

Şoferilor li se recomandă să circule cu atenţie atunci când trec pe lângă grupurile de participanţi, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă iar pietonilor să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate şi semnalizate sau la culoarea verde a semaforului electric, după ce se asigură.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Toti aceia care vor legi speciale si privilegii acordate de la bugetul public realizat prin contributia amaritilor sunt niste nesimtiti. Si acest lucru trebuie sa le fie spus mereu verde-n fata pina ce vor intelege, daca vor fi in stare sa inteleaga acest lucru vreodata. Mai vor si a 13-a pensie, nesimtita desigur, in timp ce pensia medie a amaritilor este sub 900 de lei/luna. si niste guverne de 2 bani, nevolnice, le satisfac toate aceste cereri nesimtite. Ce-i de facut cu nemernicii astia?

    Avem nevoie de o lege unitara a pensiilor, de o lege unitara a salariilor! Cin'sa le faca, cin'sa le faca? 

    1. Ai perfecta dreptate....Toata lumea cere....iar celor "saraci" pensionari care au muncit 40 de ani in locuri grele de munca li se da o pensie ...eventual de 1000 de lei.

       

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb