CAZUL BENEDEK: Procesul alegerilor, amânat prin neprezentare

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 1 iunie 2009

Nici părţile şi nici măcar avocaţii acestora nu s-au prezentat la termenul din 29 mai

Controversatul caz se rejudecă pe 11 septembrie

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au amânat, vineri, controversatul proces deschis de fostul udemerist Benedek Imre Şandor împotriva Biroului Electoral Central, în privinţa repartiţiei mandatelor de parlamentar, la alegerile pentru Legislativ din toamna anului trecut.

La termenul de vineri, conform unor martori oculari, la proces nu s-a prezentat nicio parte angajată (reclamanţii Benedek Imre Şandoi şi Koto Josif, Biroul Electoral Central în calitate de pârât şi Autoritatea Electorală Permanentă ca intervenient) şi nici măcar avocaţii acestora!

Persoane prezente la judecarea cazului ne-au declarat că ambele părţi au ataşat la dosar doar cereri de intervenţie.

"Reclamantul a depus primul o cerere de intervenţie, iar ulterior, partea acuzată a depus şi ea o cerere de intervenţie invocând imposibilitatea de a se apăra", ne-au precizat persoanele prezente la judecarea cazului.

Contactaţi de noi, reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti ne-au declarat că judecătorii au stabilit ca rejudecarea cazului să aibă loc la data de 11 septembrie.

La această dată, acum opt ani, întregul mapamond a fost zguduit de atacul terorist asupra Statelor Unite, ce s-a soldat, ulterior, cu intervenţi militare ale americanilor în Afganistan şi Irak.

Fix la opt ani de la atacul teroriştilor asupra Turnurilor Gemene de la New York, la Bucureşti, scena politică din ţară riscă să se zguduie şi ea.

Dacă judecătorii îi vor da dreptate lui Benedek, vom avea un parlamentar în minus, pentru că fostul său coleg de partid Koto Josif, cel puţin teoretic, ar trebui să-şi piardă fotoliul de parlamentar.

Amintim că în Colegiul 2 Mureş, în care Benedek şi Koto Josif (la vremea aceea colegi de partid) au candidat, cel care a obţinut un scor mai mare a fost Benedek, dar, în urma repartizării mandatelor, parlamentar a ajuns Koto Josif.

Benedek şi-a căutat dreptatea în Justiţie, iar Curtea de Apel Bucureşti chiar a anulat, în primă fază, mandatul de parlamentar a lui Koto Josif.

UDMR a depus recurs la decizia Curţii de Apel, asupra căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat la data de 17 februarie şi a trimis dosarul spre rejudecare din nou, la Curtea de Apel.

Conform unor jurişti, Curtea de Apel ar putea să fie şi ultima instanţă care se pronunţă în acest caz extrem de controversat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb