CCIB: Interes pentru dezvoltarea cooperării economice cu Republica Kazakhstan

A.I.
Miscellanea / 26 noiembrie 2019

Interes pentru dezvoltarea cooperării economice cu Republica Kazakhstan

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) va colabora cu Ambasada Republicii Kazakhstan în vederea derulării în condiţii optime a proiectelor sale ce vizează dezvoltarea relaţiilor economice ale companiilor bucureştene cu parteneri din această ţară, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

În deschiderea întâlnirii, dr. ing. Costică T. Mustaţă a realizat o prezentare succintă a activităţii CCIB şi a strategiei sale de relaţii externe, subliniind că dezvoltarea cooperării economice cu ţările din Asia Centrală reprezintă o prioritate pentru Camera bucureşteană.

În ceea ce priveşte R. Kazakhstan, în opinia preşedintelui CCIB, industria petrochimică, a îngrăşămintelor chimice, sectorul echipamentelor industriale, dar şi domeniul academic oferă oportunităţi reale de colaborare, care pot fi valorificate de cele două comunităţi printr-o mai bună cunoaştere reciprocă şi printr-un dialog deschis şi pragmatic. În acest context, dr. ing. Costică T. Mustaţă a apreciat că organizarea la Bucureşti a unei Zile a Oportunităţilor de Afaceri, urmată de o deplasare a unei delegaţii româneşti în Kazakhstan reprezintă paşi concreţi în direcţia dinamizării schimburilor bilaterale şi a dezvoltării cooperării economice.

Preşedintele CCIB a declarat: "Deşi a înregistrat o creştere importantă în primele 9 luni din 2019 faţă de anul anterior (+20,8%), exportul românesc atins doar 51 mil. USD, acoperind doar 3,7% din importul cifrat la 1386 mil. USD. ceea ce plasează Republica Kazakhstan în topul ţărilor partenere cu deficit al balanţei comerciale. Chiar dacă importul se datorează în proporţie de 99,5% intrărilor de ţiţei destinate rafinăriilor Petromidia şi Vega cu acţionariat majoritar din Kazahstan, se impune o concertare a eforturilor pentru promovarea cu prioritate a exporturilor româneşti şi asigurarea unei tendinţe de reducere a debalanţei comerciale."

Vicepreşedintele CCIB, Iuliu Stocklosa, care a reprezentat Camera bucureşteană în cadrul misiunii economice organizate în marja Comisiei interguveranamentale de colaborare economică România - Kazakhstan, a punctat posibilităţile de colaborare bilaterală în domeniul energetic (echipamente pentru centrale electrice şi nuclearo-electrice) şi în cel al infrastructurii.

De asemenea, E.S. Nurbakh Rustemov a apreciat proiectele prezentate de conducerea CCIB şi a exprimat întregul său sprijin pentru ca acestea să devină realitate, în beneficiul comunităţilor de afaceri din cele două ţări.

Totodată, ambasadorul Kazakhstanului a subliniat interesul ţării sale pentru colaborarea cu parteneri români şi în domeniul farmaceutic, agro-alimentar şi al importului de mobilă din lemn masiv. În acest context, ambasadorul Kazakhstanului în România a apreciat că organizarea la Bucureşti a unui Forum de afaceri ar fi utilă pentru a deschide canale de comunicare directe între cele două comunităţi de afaceri. Părţile au convenit ca în viitorul apropiat, oferta membrilor CCIB intresaţi de acestă piaţă să fie transmisă Ambasadei, în vederea promovării, prin canale specifice, la nivelul comunităţii de afaceri din Kazakhstan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb