CCR respinge alegerile locale în două tururi

L.B.
Ziarul BURSA #Politică / 11 mai 2016

CCR respinge alegerile locale în două tururi

Actualizare 15:45 Liviu Avram: "CCR nu a vrut să judece şi a găsit un pretext"

Jurnalistul Liviu Avram a scris astăzi că la data sesizării CCR avea calitatea de candidat la alegerile locale, precizând că judecătorii nu au vrut să judece pe fond sesizarea sa privind alegerile într-un singur tur şi au găsit un pretext.

"Augustin Zegrean: Solicitarea lui Liviu Avram a fost declarată inadmisibilă pentru că el nu are calitatea de candidat". Asta era problema? La momentul sesizării CCR eram candidat, părerea mea e că sesizarea era validă şi trebuiau s-o judece pe fond. Curtea de Apel mi-a reţinut calitatea de candidat, deşi Guvernul o contestase, şi a admis sesizarea CCR. Dar e doar părerea mea de nespecialist", a scris Liviu Avram pe pagina sa de Facebook.

Jurnalistul a afirmat că CCR nu a vrut să judece sesizarea sa privind alegerile într-un singur tur şi au găsit un pretext.

"Mai degrabă înclin să cred că n-au vrut să judece şi au găsit un pretext ca să n-o facă. Prin urmare, rămâne să intre în joc candidaţii ăia adevăraţi, pe care îi cere Curtea Constituţională, dacă asta era problema. Să vedem ce iese", a adăugat jurnalistul.

(S.A.)

-----------

Alegerile locale nu vor avea loc în două tururi de scrutin, a decis, astăzi, Curtea Constituţională a României (CCR), informează Digi24.ro.

Judecătorii au luat această decizie după ce au analizat peste 50 de dosare prin care partide mici, dar şi independenţi, cereau mai puţine semnături pentru depunerea candidaturii, dar şi alegeri în două tururi.

Săptămâna trecută, CCR a decis într-un dosar că nu este de competenţa judecătorilor constituţionali să decidă de câte semnături este nevoie pentru depunerea unei candidaturi, de altfel, fiind tardiv să se mai depună candidaturii.

Jurnalistul Liviu Avram, spera ca măcar de această dată, Curtea Constituţională să ia îndiscuţie două tururi de scrutin şi să decidă în favoarea celor care susţin că două tururi ar fi mai bune, după ce săptămâna trecută i-a fost respinsă cererea. Acesta explica că a iniţiat acest demers deoarece alegerile într-un singur tur împiedică cetăţenii să aibă un primar "reprezentativ".

Săptămâna trecută, Augustin Zegrean, preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), a explicat că în Constituţie nu scrie că alegerile trebuie să se desfăşoare într-un tur sau în două tururi şi a subliniat că legiuitorul este cel care stabileşte sistemul electoral.

De asemenea, şeful CCR a subliniat că a primit 60 de noi sesizări privind neconstituţionalitatea articolului care prevede alegerea primarului într-un singur tur de scrutin.

"Legea spune că e un singur tur, nu ştiu dacă se va modifica, deşi după acest dosar am mai primit 60 de sesizări cu acelaşi conţinut. Azi am mai semnat 5 dosare. Ne vom strădui să le dăm înainte de alegeri. Dacă lumea ar citi practica CCR ar putea să ştie povestea asta cu un tur sau două tururi. Am zis ziariştilor de la inceput, când se cerea premierului să dea ordonanţă de urgenţă. am zis că Constituţia nu prevede un tur sau 2. Constituţia prevede ca alegerile să fie libere, periodice şi corecte. Constituţia nu face distincţie, ci spune de organele reprezentative. Puterea se exercită de popor prin organele sale reprezentative. Modul de alegere este o altă problemă", a spus Augustin Zegrean.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb