CE a propus noi reguli privind plăţile acordate bancherilor şi sistemul de acoperire a riscurilor

(N.I.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 14 iulie 2009

Comisia Europeană (CE) a propus, ieri, noi reguli privind remuneraţiile acordate bancherilor, precum şi îmbunătăţirea sistemului de acoperire a riscurilor, pentru a crea un climat de încredere pe piaţă, potrivit unui comunicat al instituţiei, citat de AFP, potrivit NewsIn.

Astfel, băncile trebuie să practice remuneraţii care să nu încurajeze şi nici să nu recompenseze asumarea de riscuri excesive. Chiar dacă executivul european nu va interzice bonusurile acordate bancherilor, el va cere totuşi existenţa unui echilibru între partea fixă a salariului şi bonusuri.

Comisia estimează că o componentă fixă mai ridicată ar putea reduce riscurile excesive pe care şi le asumă unii din dorinţa de a-şi mări salariile prin rezultate pe termen scurt.

De asemenea, CE consideră că plăţile acordate la finalul prematur al unui contract ar trebui să reflecte performanţele realizate şi să fie concepute "într-o manieră care să nu recompenseze eşecul".

Autorităţile de supraveghere bancară ar trebui, totodată, să poată pedepsi, prin amenzi sau alte sancţiuni, băncile care nu respectă aceste reguli.

Celelalte propuneri prezentate de Comisie se referă la reglementări privind transformarea creanţelor în titluri tranzacţionabile pe piaţă, care au fost una dintre cauzele crizei financiare. Aceasta a provocat pierderi în cascadă ale instituţiilor financiare care au cumpărat acest tip de titluri cu randament ridicat, potrivit CE.

Bruxelles-ul intenţionează să ceară băncilor să conserve un capital mai mare pentru a acoperi riscurile, în cazul în care investesc în produse derivate, pentru a crea un climat de încredere pe piaţă, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, Charlie McCreevy.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb