CE investighează contractele de streaming muzical ale Apple cu casele de discuri

Elena Deacu
Companii #Media-Advertising / 2 aprilie 2015

Comisia Europeană investighează contractele încheiate de compania Apple cu casele de discuri şi companiile de muzică digitală privind serviciu de streaming muzical, pentru a verifica dacă grupul informatic american nu încearcă să convingă firmele din industrie să renunţe la colaborarea cu serviciile gratuite, transmite Financial Times.

Potrivit unui articol al publicaţiei, citând surse din apropierea acestui dosar, Executivul comunitar a cerut mai multor case de discuri şi companii de difuzare de muzică în sistem "streaming" să-i furnizeze detalii cu privire la acordurile lor cu Apple, într-un moment în care producătorul telefoanelor Apple se pregăteşte să-şi lanseze propriul serviciu de streaming muzical în vara acestui an.

Comisia este îngrijorată de faptul că Apple se va folosi de dimensiunea companiei şi relaţiile şi influenţa pe care le are pentru a convinge casele de discuri să nu mai colaboreze cu servicii gratuite streming, precum Spotify, susţine Financial Times. Acestea se bazează pe veniturile din publicitate şi depind de acordurile încheiate cu firmele din industria muzicală pentru a putea furniza melodii utilizatorilor.

Apple nu a dorit să comenteze în legătură cu verificările conduse de Comisia Europeană.

Colectarea de informaţii este doar prima etapă în cadrul unei anchete, însă dacă Comisia Europeană va identifica orice nereguli ar putea cere modificarea practicilor comerciale şi ar putea impune amenzi consistente, avertizează FT. Anul trecut, Apple a acceptat să plătească o amendă de 450 milioane de dolari pentru a ajunge la o înţelegere care să-i permită să scape de acuzaţiile că s-a înţeles cu cinci edituri pentru a majora preţul cărţilor electronice.

În 2014, Apple a plătit trei miliarde de dolari pentru a achiziţiona Beats Music, o companie înfiinţată de producătorul muzical Jimmy Iovine şi rapper-ul Dr. Dre, care deţine şi un site de muzică online.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb