CE lansează un nou tablou de bord menit să ajute autorităţile publice să îşi îmbunătăţească ofertele

F.D.
Internaţional / 19 octombrie 2022

CE lansează un nou tablou de bord menit să ajute autorităţile publice să îşi îmbunătăţească ofertele

Comisia a lansat Tabloul de bord al UE privind turismul, un nou instrument menit să ajute factorii de decizie de la nivel naţional şi regional să orienteze politicile şi strategiile din sectorul turismului, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Scopul este acela de a îmbunătăţi accesul la statistici şi indicatori relevanţi pentru turism, în special ajutând destinaţiile şi autorităţile publice să monitorizeze progresele pe care le înregistrează în ceea ce priveşte tranziţia verde şi digitală. Cu ajutorul unui set de indicatori coerenţi şi bazaţi pe dovezi, factorii de decizie şi managerii vor putea recunoaşte vulnerabilităţile din acest sector (precum caracterul pronunţat sezonier sau un grad ridicat de dependenţă de vizitatori din numai câteva regiuni geografice) şi vor putea identifica principalele beneficii comerciale, cum ar fi calitatea excelentă a apei pentru scăldat sau diversitatea ofertelor turistice, arată sursa citată.

Tabloul de bord al UE privind turismul a fost elaborat cu sprijinul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, care va fi responsabil cu întreţinerea şi dezvoltarea continuă a instrumentului. Tabloul de bord răspunde unui apel vizând crearea un astfel de instrument, pe care statele membre l-au lansat în mai 2021, şi va fi dezvoltat şi extins în colaborare cu experţi din statele membre. Tabloul de bord al UE privind turismul va fi disponibil progresiv în toate limbile oficiale ale UE. Iniţiativa contribuie la Calea de tranziţie pentru turism, care include raportul publicat în februarie 2022 şi elaborat în colaborare cu părţile interesate din domeniul turismului public şi privat din UE, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb