CE Oltenia pregăteşte punerea în funcţiune a două grupuri energetice

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 24 iulie

CE Oltenia pregăteşte punerea în funcţiune a două grupuri energetice

English Version

Complexul Energetic (CE) Oltenia se pregăteşte să pună în funcţiune încă două grupuri energetice, care vor mări producţia totală a companiei la peste 1200 Megawaţi oră, potrivit cotidianului Gazeta de Sud, care citează surse din cadrul companiei de stat. În acest moment, compania produce energie cu cinci grupuri energetic fiind în funcţiune două grupuri la Termocentrala Rovinari, două grupuri la Termocentrala Turceni şi un grup la Sucursala Electrocentrale Işalniţa.

Sursa citată arată că majorarea producţiei de energie pe bază de cărbune a fost solicitată de acţionarul principal, statul roman, care prin Ministerul Energiei deţine peste 70% din acţiunile celui mai mare producător de curent electric pe bază de cărbune din ţara noastră. De altfel, Complexul Energetic Oltenia produce peste 95% din energia pe bază de cărbune din România.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, susţine acum că este nevoie mare de energie "în bandă", indiferent de sursă, iar CE Oltenia poate produce energie electrică la orice oră, însă nu mai este fezabilă în piaţă din cauza ţintelor asumate prin Green Deal. Numai că în cadrul Comandamentului pentru Energie convocat de la finalul săptămânii trecute de către premier s-a decis reactivarea unor capacităţi de producere în bandă, pentru a suplini necesarul de consum din perioada sezonului estival, mai ales pe timp de seară.

În cadrul Comandamentului s-a solicitat finalizarea în acest an a grupului 5 de la Rovinari (care va produce 330 MWh), centralei de la Iernut (430MWh) şi hidrocentrala de la Răstoliţa.

În acest context, o parte din membrii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia a solicitat Guvernului să nu închidă termocentralele pe bază de cărbune şi carierele miniere, ţinte care sunt prevăzute în planul de restructurare şi reorganizare al CE Oltenia, aprobat de Comisia Europeană odată cu ajutorul de stat acordat companiei respective.

Reprezentanţii angajaţilor susţin că s-a dovedit în mod permanent că în perioadele dificile din punct de vedere meteorologic, cărbunele stă la baza alimentării cu energie electrică în bandă, pentru buna funcţionare a Sistemului Energetic Naţional şi că ţara noastră are nevoie de grupurile energetice pe cărbune din CE Oltenia, pentru că altfel, în lipsa energiei în bandă, se apelează la importuri, care în anumite perioade din luna iulie au depăşit 2.000 Megawaţi pe oră.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Veniti de dati "lumina"!....

    si  

    Noi venim de luam "lumina".... 

    s c c r e t 

    E bine ca vor fi puse in functiune, ca are ce sa opreasca . Pentru toata povestea asta banii vin de unde ?Cred ca ar trebui CEO ( in niciun caz CS ) sa faca o informare , ce inseamna un grup de 330 MW, cat trebuie sa functioneze ca sa fie rentabil, cati bani trebuie bagati cand a stat de pomana peste 1-2 ani s.a .

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6036
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3117
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9767
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.0257

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb