CEARTĂ ÎNTRE OPOZANŢII PUTERII  Crin Antonescu: PSD este la fel de iresponsabil precum Guvernul

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 14 iulie 2010

Crin Antonescu, Liviu Dragnea

Crin Antonescu, Liviu Dragnea

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că, prin refuzul de a asigura o guvernare alternativă actualei puteri împreună cu liberalii, PSD este la fel de ires-ponsabil ca şi actualul Guvern.

Poziţia lui Crin Antonescu vine după ce preşedintele PSD, Victor Ponta a declarat, luni, că nu vede posibilă o guvernare comună cu PNL, pe motiv că electoratul trebuie să alea-gă între măsurile de dreapta şi cele de stânga.

Potrivit Mediafax, Crin Antonescu a subliniat că şi PNL vrea să guverneze singur, fără tot felul de "succesori ai FSN": "Este o aspiraţie legitimă, şi PNL vrea la guvernare, în principiu singur, fără tot felul de succesori ai FSN, că sunt ei PD-L, PSD sau UNPR. Problema în politică, şi asta o ştiu liderii PSD, este că trebuie să dai răspunsul realităţii. Când vom avea alegeri, anticipate sau nu, fiecare din noi o să ne batem să obţinem un scor care să ne permită să guvernăm singuri. Dacă cineva va obţine acel scor, va guverna singur. Din punctul meu de vedere, (PSD - n.r.) este la fel de iresponsabil ca şi ceea ce face Guvernul să nu încercăm să dăm o alternativă acum actualei puteri".

Întrebat dacă PNL ar fi dispus să guverneze cu PSD, Antonescu a precizat că o decizie în acest sens ar urma să fie luată la momentul potrivit. Despre o eventuală discuţie privind formarea unei majorităţi pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, liderul PNL a precizat că nu există vreun motiv ca liberalii să dezbată acest subiect: "Am cam terminat toată gama de eforturi pentru a găsi o astfel de majoritate. Câtă vreme PSD doreşte să guverneze singur, îi urez mult succes".

Dragnea: Nu ne interesează un program de guvernare bazat pe compromisuri

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, că social-democraţii nu sunt interesaţi de un program de guvernare bazat pe compromisuri.

Întrebat cum comentează afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre "iresponsabilitatea" social-democraţilor de a nu accepta o guvernare cu PNL, Liviu Dragnea a replicat: "PSD are un obiectiv foarte clar, să prezinte la toamnă un proiect de societate, un proiect social-democrat. Vrem ca PNL să prezinte şi el un program care să fie de dreapta, pentru că noi considerăm că PNL este singurul partid de dreapta, PD-L este un partid fără doctrină, este o gogoaşă care se va dezumfla curând".

Dragnea a adăugat că între PSD şi PNL poa-te să existe o colaborare în plan parlamentar, "pentru stoparea abuzurilor actualei puteri", o eventuală colaborare guvernamentală nefiind acum luată în discuţie.

"După alegeri, mai discutăm. Nu ne interesează un program de guvernare plin de compromisuri, a mai existat aşa ceva şi nu a ieşit bine", a încheiat Dragnea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stim ce sperati dvs dlor. Dl Dragnea spera in demolarea sistemului pdl-ist prin fortarea unor alegeri anticipate iar dl Antonescu intr-o colaborare cu psd-istii dlui Ponta. Le amintim cateva proverbe !. Pisica cu clopotei nu prinde soareci dle Dragnea, Vrabia malai viseaza dle Antonescu,si ultimul , pentru ambii lideri: Cand doi se cearta ,al treilea castiga! Pe bune! S.I.

    1. Bine spus; cred ca Vrabia malai viseaza este cea mai potrivita - ptr. amandoi. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb