CEC Bank a fost aleasă partener al programului Start Up Nation 2022

S.B.
Bănci-Asigurări / 19 iulie 2022

CEC Bank a fost aleasă partener al programului Start Up Nation 2022

CEC Bank a fost selectată de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) ca instituţie de credit parteneră pentru derularea Programelor naţionale de încurajare şi stimulare a înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor în perioada 2022-2027, informează Agerpres.

CEC Bank va facilita beneficiarilor eligibili deschiderea de conturi curente pentru încasarea alocaţiei financiare nerambursabile (AFN) şi va oferi clienţilor interesaţi credite punte pentru prefinanţare şi credite de investiţii, pentru co-finanţarea aportului propriu, în condiţii de cost avantajoase.

"CEC Bank este unul dintre partenerii tradiţionali ai Ministerului în implementarea programelor guvernamentale, derulând în anii anteriori, în baza convenţiilor semnate, Programul Start Up Nation, ediţiile 1 şi 2, Programul Microindustrializare, Programul Româno-Elveţian, Programul Comerţ şi Servicii, implicându-se de asemenea şi în derularea schemelor de granturi acordate în cadrul temporar COVID. Vom continua această tradiţie, prin oferirea de suport în condiţii avantajoase, IMM-urilor care îşi vor susţine activitatea prin proiecte implementate în cadrul unor astfel de scheme", a declarat Ramona Ivan, director Relaţii Internaţionale în cadrul CEC Bank.

CEC Bank a acordat, prin programele precedente Start Up Nation, credite în valoare de circa 500 milioane de lei.

Prin Programul Start Up Nation - România, finanţările vor fi astfel: pentru solicitanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea unui loc de muncă, fondurile nerambursabile vor fi de maximum 100.000 de lei / beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare) aferente proiectului; pentru solicitanţii care îşi asumă crearea şi menţinerea a două locuri de muncă, fondurile nerambursabile vor fi de maximum 200.000 de lei / beneficiar, sumă care poate reprezenta cel mult 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru firmele neplătitoare) aferente proiectului.

În plus, pentru cei care nu sunt clienţii băncii, dar aleg CEC Bank pentru încasarea fondurilor nerambursabile, banca le pune la dispoziţie Pachet online cont bancar IMM Optim.

Pentru creditul de investiţii (de co-finanţare), dobânda este ROBOR 6M + 2,49% / an, perioada de creditare este de maximum 60 de luni, iar perioada de graţie de maximum 12 luni. Rambursarea ratelor de credit se poate realiza lunar/trimestrial/semestrial. Perioada de analiză şi soluţionare a creditului de co-finanţare este de maximum 20 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete de solicitare a creditului.

În privinţa comisioanelor, banca percepe comisioane de analiză (0,5%) şi acordare (0,9%), plătibile o singură dată şi comision de gestiune 0,08%, lunar, aplicabil la soldul creditului.

La creditul punte pentru prefinanţarea fondurilor nerambursabile, dobânda este ROBOR 6M + 2,49%/ an, perioada de creditare este de maximum 24 luni, cu posibilitatea prelungirii corespunzător valabilităţii programelor. Rambursarea - la data încasării grantului.

Perioada de analiză şi soluţionare a creditului punte este de maximum 20 zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete. În privinţa comisioanelor, banca percepe comisioane de analiză (0,5%) şi comisioane de acordare (0,9%), plătibile o singură dată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb