CEC Bank lansează contul pentru gestiunea TVA

A.C.
Bănci-Asigurări / 18 septembrie 2017

CEC Bank lansează contul pentru gestiunea TVA

Actualizare 17:39 MFP, despre plata defalcată de TVA : "Trezoreria statului vine în sprijinul tuturor persoanelor impozabile"

Ministerul Finanţelor Publice reaminteşte că începând cu data de 1 octombrie 2017 intră în vigoare opţional plata defalcată de TVA şi anunţă că trezoreria statului vine în sprijinul tuturor persoanelor impozabile, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În comunicat se menţionează: "În acest sens, trezoreria statului vine în sprijinul tuturor persoanelor impozabile şi le pune la dispoziţie conturi gratuite. Informaţiile privind codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate şi on-line prin introducerea codului fiscal, pe site-ul ANAF. Toate comisioanele sunt 0, iar extrasele de cont vor fi gratuite şi disponibile şi on-line".

(A.C.)

---------

Ca urmare a publicării Ordonanţei nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, CEC Bank lansează Contul de TVA, destinat clienţilor persoane juridice impozabile înregistrate în scop de TVA, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Conform reglementărilor naţionale, acest produs va fi disponibil clienţilor ulterior datei de 1 octombrie 2017.

În comunicat se menţionează: "Contul de TVA prezintă multiple beneficii: comision 0 de deschidere şi închidere de cont, comisioane 0 la încasări intră şi interbancare, comision 0 la plăti decontate în sistem intrabancar şi comisioane reduse cu 50% la plăţile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking şi Internet Banking CEConline, comision 0 pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate şi comision 0 de administrare în cazul clienţilor care achiziţionează sau deţin Pachetul IMM CEC Bank, prin includerea în mod gratuit a contului în pachet".

Radu Graţian Gheţea, preşedinte - director general CEC Bank: "Pentru a aplica în mod eficient prevederile Ordonanţei 23/2017 privind plata defalcată a TVA, clienţii noştri vor avea la dispoziţie Contul de TVA de la CEC Bank, prin care pot derula facil şi în condiţii avantajoase de costuri operaţiunile dispuse de noua legislaţie".

Conform prevederilor Ordonanţei, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Codul fiscal au obligaţia să deschidă şi să utilizeze cel puţin un cont de TVA pentru încasarea şi plata TVA. Mai mult, conform articolelor 23 şi 24, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care optează pentru plata defalcată a TVA în perioada 1 octombrie - 31 decembrie 2017 beneficiază de o serie de facilităţi în situaţia în care îndeplinesc cumulativ condiţiile menţionate în reglementarea legală.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb