Cei mai tari "bărbaţi de stat" din PSD sunt...femei!

CORNEL CODIŢĂ
Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2018

Cei mai tari "bărbaţi de stat" din PSD sunt...femei!

Dacă nu ne-o grăbi careva, pînă vineri acum, cel mai tîrziu luni-marţi săptămîna care vine, putem spune: "Am trăit s-o vedem şi p-asta!" În premieră istorică absolută, România va avea în funcţia de Prim Ministru, o femeie! Cel puţin, aşa ne propune PSD-ul şi, din reacţiile iniţiale, sunt toate şansele ca soluţia să fie acceptată de Preşedintele Iohannis. Un Preşedinte cuminte din punct de vedere politic, care a uitat şi de guvernul lui şi de păcatele PSD-ului. Un Preşedinte mai cuminte decît "Cuminţenia pămîntului", preocupat acum, iată, doar ca nu cumva "frămîntările interne" ale partidului care domină ecuaţia parlamentară şi formula guvernării să se transforme în crize politice şi "Doamne păzeşte!" să afecteze duduiala economică care zdruncină atît de promiţător, din toţi rărunchii, România. În proaspăt achiziţionata sa cuminţenie exemplară, Iohannis nu s-a mai obosit, măcar de formă, să-l invite la Cotroceni pe Premierul demisionar, Tudose, să-l întrebe, fie şi de ochii lumii, ce-a luat în primire şi ce lasă, dacă nu poate să asigure interimatul funcţiei, măcar cîteva zile, nu de alta, dar am fi avut şi noi ocazia să mimăm că ştim ce este aceea Guvern, ca "instituţie de stat" şi nu doar fulare politice croşetate în subsolurile PSD-ului, după modelul clasic, "unu pe faţă, doi pe dos", numite dintr-o simplă comoditate lingvistică tot "guvern". Să rămînen însă optimişti şi să vedem partea plină a paharului! Dacă altfel nu se poate şi nu suntem în stare, atunci, la vreme de ger şi iarnă, tot mai bine cu fular, decît fără! Cealaltă veste bună este aceea că, în felul acesta, intrăm şi noi în lumea exemplarei şi aplicatei "corectitudini politice de gen", unde amazoanele au atins de mult funcţiile de vîrf ale executivului, "Premier", "Preşedinte". Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia, spaţiul nordic, cu Lituania, Latvia, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Islanda, Irlanda dar şi mai aproape de noi, R. Moldova, Ucraina, Macedonia, Croaţia, Serbia, Slovacia, Cipru, Malta (ca să dăm doar cîteva exemple) au făcut deja pasul şi nu am auzit pe cineva să susţină serios că e neapărat mai rău, ori greşit. Dacă-o fi să fie, deci, "Să fie într-un ceas bun!" (Măcar Rolex, dacă pentru Patek Philippe Henry Graves Supercomplication ne ţine cureaua!)

Şi, acum, gata cu zbenguiala, veştile proaste! Cum adică, gata? Nici nu s-a aşezat pe scaune noul guvern că am şi dat de veştile proaste! Asta e, n-ai ce-i face! Toate au un preţ pe lume! Doar PSD-ul şi restul politicii din România nu bagă încă de seamă acest adevăr universal, inflexibil mai ceva decît legile mişcării corpurilor puse în ecuaţii de Newton!

Prima veste nu tocmai bună este aceea că am ratat încă o ocazie să punem pe altă şină, cea bună, trenul de mult rătăcit prin bălării al politicii din România. Pentru asta, însă, ar fi fost necesar ca la Cotroceni să se afle un "Om Politic" în sensul platonician, care să înţeleagă urgenţa şi absoluta necesitate a acestei mişcări pentru Binele Cetăţii numită România; un Preşedinte capabil să îşi pună la bătaie mandatul actual şi să îl sacrifice pe cel viitor pentru un ideal în care crede şi căruia i se dedică, re-formarea structurilor, algoritmilor şi a moralei politice din România; un Preşedinte care să vadă în orizontul politic mult mai departe de zidurile Cotrocenilor şi de uşa limuzinei de lux pe care i-o deschide mîna precipitată a sepepistului de serviciu, de cîteva ori pe zi.

Din păcate, acest personaj ne lipseşte, nu doar din funcţia actuală de Preşedinte, ci şi din cîmpul mai larg al personajelor şi al măştilor care cutreieră "politica" noastră.

A doua veste, de-a dreptul proas-tă, este aceea că, după toată tevatura, nu avem nici cea mai mică garanţie cu privire la viitor. Nimic nu împiedică repetarea scenariului cu schimbarea Premierului şi a Guvernului peste alte şase luni, ori mai devreme, ori cînd i-o veni pe chelie lui Dragnea! Nimic din ceea ce s-a întîmplat în aceste zile nu ne spune ceva cu sens despre regulile care guvernează deciziile majore pentru guvernarea din România, despre răspunderea celor care iau aceste decizii. Domnul Dragnea, bunăoară, despre care suntem obligaţi să presupunem că este implicat în toate cele ce s-au întîmplat de la ultimele alegeri pînă astăzi, ne-a prezentat, aşa, en passant, o variantă care ne lasă cu gura căscată. Dumnealui recunoaşte şi i se pare că se scuză, astfel, suficient: "nu am mînă la oameni"!!!! Dar, ce? Suntem la zaruri? La cărţi, la cazino? Adică, totul este ca la loz în plic şi iaca, bietul Dragnea trage mereu "necîştigător"?!! "Ia, să mai bage şi alţii mîna în borcan!" Aceasta este soluţia Dragnea cu privire la logica şi dinamica guvernării din România!!!!

În sfîrşit, a treia veste, pur şi simplu rea de tot, ca să nu zic catastrofală, este că orice speranţă cu privire la un minim de coerenţă pe obiectivele şi măsurile guvernării PSD a fost aruncată pe fereastră şi s-a pierdut instantaneu în văzduh. Nimeni, nici un om cu scaun la cap nu va mai risca nici măcar o leţcaie în România, bazîndu-se pe turuiala goală a liderilor PSD despre "programul lor de guvernare", despre măreţele lor obiective şi alte asemenea "gogoşi". România va pluti, luînd apă la bord, mai mult sau mai puţin, după cum vor fi valurile şi furtunile pe care ni le aşează alţii în cale, timp de alţi doi ani, fără nici un ţel, fără nici o busolă, fără ca cineva să fie în stare să ţină de cîrmă într-o direcţie sau alta, mai mult decît de azi pe mîine. În acest răstimp, vom rata spaţiul de manevră politică pe care ni-l oferă Preşedinţia rotativă a UE, vom rămîne în continuare incapabili să articulăm fie şi silabe (necum discurs bazat pe idei) în politica internaţională, în crizele majore care ne înconjoară, în relaţiile cu cei aflaţi la masa de joc a Europei şi a spaţiului euro-atlantic. Acestea sunt fructele amare ale unui proces electoral condus de mecanica trucată a numărului şi de comportamentul complet iresponsabil al celor pe mîna cărora ajunge, astfel, guvernarea ţării.

Cum totul se joacă la ruletă, nu ne rămîne decît să sperăm că "altoiul feminin", introdus în tulpina putredă a politicii de la noi, va da măcar o dată roadele cele bune, iar nu tot pe cele otrăvite, cele pe care le culegem de atîta amar de vreme.

Opinia Cititorului ( 55 )

  1. S-au dus vremuril cu guvernele Boc I, II, III, IV, V.

    La vremuri noi, tot Boc. 

    1. Ai o fixatie in trecut. Iti recomand cu caldura o vizita la doctor intrucat iti este absolut necesara.

      Ziceam că nu se ma întorc vremurile Securității și stabilității. Unde mai găsești acum o majoritate șantajabilă, cu dosare la Băsescu, și un premier slugoi de 1,5 m pentru 5 mandate?

      Si Boc era doctor... in drept constitutional, dar nu l-a ajutat, a dat cele mai multe oug-uri ne constitutionale din istoria premierilor Romaniei!

      Bos este istorie deja (una trista dealtfel) si nu vad cum amintirea lui poate rezolva situatia actuala. Deviem de la subiect. Singura intrebare de atunci care persista si acum este urmatoarea: Pana cand sa avem guverne conduse de oameni de fatada care sunt comandati de altii si deci fara verticalitate?

      Atât timp cât ai servicii secrete necontrolate.

    Sotul d.Dancila a incasat 6-700 MII euro salar de la OMV Petrom (o multinationala respectuoasa cu tot spectrul politic, caci MR Ungureanu luase , prin sotie , alte sute de mii, deoseb.e ca s.dancila e director, sotia mru prestase servicii absolut fictive)

    Apoi dupa doi premieri acoliti sie (Ponta, ciolos) ,doi acoliti sri (grindeanu, tudose) veni iar randul SIE (Corina cretu alias Dancila) 

    Ca astea sunt figuri absolut imbecile.

    Perfecte pt.papusari 

    1. $$$ n-are sex

    Și io care credeam că-s iobagele lu dracnea... adică or trecut de la „ai dat, fă, paie la vacă?!” obliu la „ai dat, fă, hotărărea aia dă govern?!”

    e pe sfarsite !!!

    Cum sa dai ca 40-60% din ce misca in Romania pe mana unor cioflingari? 

    In alta epoca ministrul sanatatii era contabil. Ce are sula cu prefectura? 

    Ne reantoarcem la ani din comunism specialist pe domeniul lui. 

    Peste 30 de ani vine generatia facebook care au acum profesori prost platiti, suplinitori ca cei care au invatat nu au loc de cei care si-au cumparat diplomele? Generatia semianalfabeta.

    Mergem in democratii de mana 1 Franta, Sua unde politicieni si-au indatorat tara peste cap si ajungem la concluzia titlului? 

    1. Lasa votca de dimineata ca te da afara kuzmin

      Nu ma deranja!

      Sunt convins ca ti-ai cumparat diploma daca doar atat ai putut sa indrugi la comentariul meu.

      Psd a schimbat datul de sacosa pe postaci ca tine. 

      Postac de 300 de ruble pe luna si o plasa de hrisca

      Apropos de semianalfabeti. Ne reintoarcem la anii. Generatia are. Politicienii.

      Sunt foarte curios cum carati dvs. hrisca cu plasa :-)

      Alert! Postac basarabean!

      B tivanul care semneaza A pulitic e transnistrean. A obtinut o bursa pentru basarabeni si a trecut ca gaina prin apa pe la Filologie in Iasi, romana-rusa.

      Acum e angajat la o anumita ambasada la Bucurest a unui stat care acum 100 de ani si-a impuscat imparatul. Misiunea sa e sa comenteze pe site-urile romanesti astfel incat sa invrajbeasca, sa creeze confuzie si sa sape la temelia Romaniei. De aia pare deseori ca e belinist in stadiu terminal insa e doar o coincidenta de interese.  

      Deci nu e basarabean, care sunt fratii nostri, ci un transnistrean pe statul de plata a lui kuzmin. 

      Ati uitat personajele care santajeaza!

      Multumesc. 

    Tot niste jigodii sint.

    Asteptam roade bune, nu otravite!

    In istorie , salariile nu au scazut decat in situatii de criza. Este total necostitutional ce fac guvernantii cu legile actuale care scad net ul anumitor categorii de angajati,prin trecerea responsabilitatii contributiilor catre angajat... Speram ca doamna premier sa indrepte aceasta nedreptate, acest fruct otravit! 

    1. D-na Andonescu nu a acceptat ministerul invatamantului.

      Ea ne spune ca Dragnea nu e bun. 

      Cereti de la Itm contractele de munca si o sa vedeti ca sunt oameni care au terminat Fizica si sunt incadate pe inginer?

      Pentru treaba aceasta ingineri nostri pleaca afara? 

    Tudose daca a fost de la servicii, nu a facut decat sa se faca de ras pe el si serviciile. Nu pot sa cred ca din toti de la servicii via PSD el a fost cel mai "destept" pentru a conduce Guvernul. O prostie mai mare nu am vazut: in lupta cu Dragnea sa te certi cu propriul ministru pentru un post de sef la politie inseamna sa fii cel putin luminat ca noaptea. Iar plecarea de la Guvern cand urma vizita primului ministru al Japoniei spune multe despre omul Tudose.

    Nu ma astept de la noua prima ministru, ca o fi de la SIE, SRI etc..., decat sa aiba mai multa lumina in cap. 

    1. Cum sa aiba "mai multa lumina" la cap cand ea nixci macar nu are cap? Singurul cap din politica actuala este al lui Dragnea si din pacate, este un cap goool. Chiar nu ai citit nimic despre tuta asta proasta care este propusa pentru sefia guvernului? Si sperantele trebuie sa se bazeze totusi pe ceva real si logic pentru ca altfel nu mai sunt sperante ci auto-amagiri. Te auto-amagesti sperand in prezenta luminii acolo unde ea nu a existat vreodata.

      Tuta asta proastă?

      E frustrare mare la Securitate. V-ați scos cadrele la înaintare de s-au lămurit toți ce zace în structuri. 

      Am gresit cu ceva?

      Nu este tuta? 

      Nu este proasta? 

      In plus mai este si aservita baronului de Teleorman. 

      Daca inca nu te-ai lamurit atunci esti ca si ea (stupid si aservit). 

      Este vina Securitatii ca "distinsa doamna" este proasta si slugarnica.?

      Ce zace in structuri? Raspuns: prostimea din PSD-ALDE care populeaza toate structurile. Mai nou, o fost casiera (!) trecuta pe la cancelaria lui Tariceanu a fost numita de ministrul energiei reprezentatul statului in boardul Rompetrol. Asta este guvernarea PSD-ALDE. Guvernarea prostilor (si a hotilor) cu prosti (si hoti) si pentru prosti (si hoti). Asta a ajuns Romania - tara condua de prosti si de hoti iar tu te-ai trezit din somn dupa 30 ani cu Securitatea in cap! 

      Țara este condusă de proști și hoți, de la Securitate.

      De asta vă impuneți câte o marionetă drept Președinte sau premier, să puteți continua raptul. 

      In cele din urma ai gasit adevarul. Da, tara este condusa de hoti si prosti si tocmai de aceea trebuie sa scapam de ei.

      Nu seful politiei a fost miza ci autoritatea asupra guvernului. Pana la urma, cine trebuie sa conduca guvernul unei tari - prim-ministrul sau o alta persoana? Asta a fost miza, dar este greu de priceput fara "lumina la cap" care sa ne ajute. Acum ai primit lumina ca sa intelegi ce s-a intamplat de fapt? Omul s-a saturat sa fie prim-ministrul unui guvern care asculta comenzile altuia asa incat a transat lucrurile - ori ma lasati sa lucrez pentru ca este in jic numele meu (guvernul Tudoise si nu Dragnea) si reputatia mea, ori va salut. Slugoi de partid au spus "Nu" iar el a raspuns "La revedere!". Omul a avut verticalitate in cele din urma. Nu Tudose a fost problema ci Dragnea..

      Tudose a mințit. Poți să vorbești despre Dragnea 200 de ani lumină, Tudose a mințit.

      Problema e că slugile securiste marșează în misiune fără să țină cont de consecințe.

      Tudose a mințit până s-au prins toți că e securist. 

      Prosti, da multi! 

    Daca domnul Tudose l-a dat Jos pe sefului ANRM din cauza redeventelor si tot nu a reusit sa pastreze fotoliul e clar ca Doamna Dancila are teluri precise. Mai ales ca Sufletel corecteaza animalia gazului la Grange de iesire mioritic de la 5400 picioare metrici cubice la 6000 pentru barilul echivalent de petrol.

    1. "........proces electoral condus de mecanica trucata a numarului......." !! Sugerati ca era mai corect sistemul censitar de vot ,"democratule " domn autor ?

      Securiștii au calitatea asta de a pune răul în slujba binelui.

      Al lor, desigur. 

      Un fost inginer,nu se poate compara cu postaci prosti ca voi, ce va dati aiurea cu parerea ,despre valoarea unui intelectual (Apropo, sotul doamnei ,de aceiasi profesie. a ajuns director la OMV DEOARECE E UN VALOROS SPECIALIST.La multinationale nu tine sa fii prost)

      Rspunsul nu este pentru opinia nr8 ,ci pentru opinia nr7.1

      Si care este valoarea acestui intelectual propus de Dragnea pentru a conduce guvernul? Lamureste-ne si pe noi ca d-ta esti destept, nu un "postac prost". Ce realizare sau performanta notabila are? Nici ea nu a fost in stare sa raspunda la aceasta intrebare, dar poate ca d-ta, un postac destept, o cunosti mai bine decat se cunoaste ea insasi. Sa nu imi raspunzi insa ca a fost numita de PSD in vreo structura nationala sau europeana pentru ca inteligenta si cunoasterea nu vin odata cu functia asa cum in mod eronat considera politicienii nostri, ci invers - omul da valoare functiei si nu functia omului!

      La multinationale exista pile!

      Sotia lui x, fata lu' tata etc.

      Daca ai lucrat la stat o viata nu comenta ce e in privat! 

      in raportare financiara care fac firme precum Blackrock sa inchide fondue ETF. O ruda a unui director DESTEPT este cea mai buna metoda de a nu face valuri. Doamna Dancila ca inginera Petroliste ne poate spune der ce in Romania 1 barilul echivalent petrol valoroasa 5400 picioare cubice standard si in Austria 6000. Aceasta este si motivul scaderii cantitatii de petrol extrase. Daca calculati din 2005 pana in 2016 cat s-a sustras din zestrea conductei:-) va dat-o drama de ce Doamna Dancila este alegere perfecta:-)

      Deci, ne fura intruna hotii de austrieci (ca si la banci) dar nimeni nu vede nimic. 

      in sistemul de asigurari sociale Austria pentru a se cvadrupla alocatia pentru copii, asa cum a spus prietenul Sebastian

      dar nevasta tot agramata este..mai bine ii platea un meditator la lmba romana si unul la engleza...

      Nu stie limba engleza si face dezacorduri in limba romana! mari realizari pentru a ajunge premier!

      Articolul nu face referire la Iohannis.

    adevarul este ca singura calitate a acestei doamne este ca..."este" lata'n cu*!

    1. Cu ce performanta notabilaau venit ceilalti premieri? Doamna ,AFOST un inginer si un profesor(de liceu ca si domnul presedinte, inainte de a fi primar si ulterior presedinte)la inaltime la locul de munca.Si sper ca INGINERUL,DIN FRUNTEA GUVERNULUI (daca va ajunge)sa faca mai multa treaba.(Personal nu stiu ce i-a trebuit aceasta functie!)

      daca Johanis o respinge inseamna ca i misogin.

      cu spaga de 10 la suta pe care OMV o obtineti DIN 6000 minus 5400 picioare metrici cubice:-)

    Bursa, l-ati detronat pe Codita de la Editorial?. 

    1. daca nu scriai asta, nu te faceai de rusine!

      Eu stiu ca la scoala, in prima banca erau pusi cei mai prostuti sau mai rai. Pentru vajnica supraveghere. 

    Dragnea este "barbat de stat"?, daca da, de ce nu sta in banca lui? 

    1. Nici la scoala nu a stat prea mult in banca si a terminat cu ea la o varsta frageda si crezi ca o sa stea acum in banca lui? Nu are banca la fund si nici scaun la cap!

    Este de admirat cu cita rapiditate, usurinta si profesinalism rezolva domnul Presedinte problemele incurcate ale statului roman.

    Felicitari domnule Presedinte! 

    Despre doamna in cauza as spune, in primul rind, ca mi se pare foarte urita. Unii i-au pus mustata si au obtinut ceva f nostim, seamna cu Dragnea, cu deosebire ca lui ii sade, ei nu. Dar nu asta-i problema, pot sa inteleg ca n-a cazut pe gustul meu. 

    In al doilea rind mi se pare o persoana tare dezagreabila. 

    In al treilea rind, urmarind-o si din putinul care l-am citit despre ea constat ca individa nu pare a fi foarte sigura pe ea, doar se straduieste, este marginita cit incape, cu tupeu, minte cum respira, toate aceste “calitati” facind-o sa utilizeze o tehnica de manipulare rudimentara. Probabil ca va da viata tuturor viselor ridicolului nefericit dandy Dragnea, sau macar se va stradui.

    Sa dea bunul Dumnezeu sa ma insel! Semnul ca ma insel ori nu va fi dat de felul in care Doamna impreuna cu PSD vor rezolva legile Justitiei. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb