CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 6 FEBRUARIE - 6 MARTIE 2014 "MJ Maillis", avans de 9,49% pe Bursă

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 10 martie 2014

"MJ Maillis", avans de 9,49% pe Bursă

Acţiunile "MJ Maillis" (simbol MJM) s-au majorat în perioada 6 februarie - 6 martie 2014 cu 9,49%, raportat la moneda europeană, ocupând locul secund în topul randamentelor oferite de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Producătorul de ambalaje, controlat de investitori greci, a înregistrat anul trecut vânzări de 32,1 milioane lei (7,2 milioane euro), în scădere cu 12%, faţă de anul precedent.

Compania a avut, în 2013, pierderi în valoare de 5,5 milioane lei, în scădere faţă de rezultatul negativ din 2012 (-6,5 milioane lei).

Datoriile au crescut, de la 47 milioane lei în 2012, la 51,6 milioane, anul trecut.

Andrei Rădulescu, "SSIF Broker": "Creşterea titlurilor MJM, pur speculativă"

Andrei Rădulescu, senior analyst la "SSIF Broker" este de părere că "MJ Maillis" nu este o companie interesantă pentru investitori, din cauza faptului că volumul de tranzacţionare este foarte mic, iar rezultatele financiare ale companiei sunt slabe, creşterea cotaţiei acţiunilor sale fiind, deci, pur speculativă.

Domnia sa a mai adăugat că, din punct de vedere fundamental, nu există nici un motiv care să justifice creşterea titlurilor MJM în perioada analizată.

Grupul "MJ Maillis" activează în domeniul soluţiilor industriale de ambalare finală, având o experienţă în domeniul ambalajelor de aproape jumătate de secol. Compania produce şi distribuie materiale de ambalare, inclusiv benzi metalice, benzi din plastic, folii extensibile si termocontractibile pentru ambalare, benzi adezive, precum şi unelte şi echipamente specializate pentru fiecare tip de consumabile - sisteme de legat cu bandă, sisteme de ambalare cu folie extensibilă şi termocontractibilă, sisteme cu banda adezivă.

"Cemacon" a revenit pe primul loc în topul rentabilităţii acţiunilor

Titlurile "Cemacon" (CEON) au înregistrat cel mai mare avans de pe piaţă, urcând cu 29,12% raportat la moneda euro, în perioada 6 februarie - 6 martie 2014.

Acţiunile "Prodplast" (PPL), care au avut o creştere de 8,70%, completează clasamentul.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate la Bursă, s-a depreciat cu 0,44%, raportat la moneda europeană, iar BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 4,36%, în perioada analizată.

BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a raportat o scădere de 1,41 puncte procentuale.

În cazul indicilor BET şi BET-XT, cel mai bun randament a fost oferit de "Transgaz" (TGN), cu un avans de 5,54%.

În schimb, investiţiile în companiile incluse în indicele BET-FI nu au fost profitabile, în perioada 6 februarie - 6 martie 2014, cea mai mică pierdere fiind înregistrată la "Fondul Proprietatea" (-1,37%).

În cazul fondurilor de investiţii, FDI STK Europe a înregistrat cel mai mare avans de pe piaţă în perioada analizată, urcând cu 5,67%.

Pe poziţiile următoare s-au situat Erste Absolut Return 25 RON şi Raiffeisen Confort Euro, cu creşteri de 1,92% respectiv 0,71%.

Nicio bancă nu a oferit în perioada analizată un randament pozitiv pentru investitori în urma depozitelor în lei, cea mai mică pierdere fiind înregistrată la "MKB Nexte Bank" (-0,37%).

În ceea ce priveşte depozitele în euro, în continuare cel mai mare profit obţinut ar fi fost înregistrat la "Marfin Bank" (0,21%).

Cotaţia aurului în perioada analizată a urcat cu 4,40%, raportat la moneda europeană, în timp ce moneda naţională s-a depreciat faţă de euro cu 0,70%.

Precizare

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul.

Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. MJM PRODUUUUCE..........????????? De cand?

    1. Ce , sunt iritati SECURISTII lui Vova Cohn de la Ghimbav ?...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb