CEL MAI DEVREME ÎN SEPTEMBRIE Acţionarii FP se vor reîntâlni ca să dezbată administrarea Fondului

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 29 iulie 2009

Acţionarii FP se vor reîntâlni cel mai devreme la începutul lui septembrie ca să dezbată administrarea Fondului, în condiţiile în care doar o parte dintre probleme pot fi soluţionate în Adunarea Generală Ordinară, în timp ce pentru altele, ca modificarea actului constitutiv, este nevoie de prezenţa MFP.

În AGA de ieri a Fondului Proprietatea (FP) nu s-a întrunit prezenţa necesară pentru validarea hotărârilor pe ordinea de zi, aceasta fiind a doua zi consecutivă de amâ­nare.

"Avocatul Corin Trandafir, reprezentantul celui mai mare acţionar privat al FP, a informat că va solicita în cel mai scurt timp convocarea unei adunări generale ordinare, în care vor fi supuşi pentru aprobare termenii şi condiţiile contractului cu Franklin Templeton, câştigătorul selecţiei pentru administrarea FP", a declarat directorul general al Fondului, Daniela Lulache, citată de NewsIn.

Potrivit termenului legal, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor trebuie să aibă loc în 30 până la 60 de zile de la convocare, deci, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie.

"În timp ce pentru o serie de hotărâri, precum numirea efectivă a Franklin Templeton în calitate de administrator, este suficientă întâlnirea acţionarilor în adunare ordinară, pentru o serie de hotărâri precum modificarea actului constitutiv al Fondului şi vânzarea participaţiilor la CEZ este nevoie de reprezentanţii acţionarului majoritar, Ministerul de Finanţe, într-o adunare extraordinară a acţionarilor", a mai precizat Lulache.

Pentru Adunarea Generală Ordinară, în prima zi de desfăşurare este nevoie de întrunirea unui cvorum minim de 20% din voturile totale, iar, în a doua zi, se pot vota hotărârile de pe ordinea de zi cu 50% plus 1 dintre participanţi.

Pe de altă parte, Lulache a explicat că, din momentul convocării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, memorandumul înaintat guvernului pentru modificarea structurii corporative a Fondului priveşte doar MFP, fiind o procedură internă a statului român.

Diretorul general al FP a amintit că, până la intrarea efectivă în drepturi a Franklin Templeton mai trebuie parcurşi o serie de paşi de către viitorul administrator, precum înfiinţarea unei sucursale în România şi auorizarea de către CNVM.

Luni, adunarea generală extraordinară a acţionarilor Fondului Proprietatea a fost amânată deoarece reprezentanţii Ministerului Finanţelor, acţionarul majoritar, nu s-au prezentat la întâlnire, astfel că nu s-a întrunit cvorumul. La întrunire au fost prezenţi doar 13% din acţionari, Ministerul Finanţelor deţinând aproape 66% din drepturile de vot.

Acţionarii Fondului Proprietatea aveau de luat mai multe decizii în adunarea de luni, cea mai importantă fiind legată de aprobarea ofertei finale depuse de Franklin Templeton, care include comisioanele de administrare ce vor fi plătite de Fondul Proprietatea.

Ordinea de zi a AGA cuprinde şi aprobarea termenilor şi condiţiilor contractului ce ar urma să fie încheiat cu administratorul, pe baza documentaţiei transmise către Fondul Proprietatea de Comisia de selecţie.

Fondul Proprietatea deţine 30% din acţiunile CEZ Distribuţie SA, 30% din CEZ Vânzare SA şi 12% din CEZ Servicii SA, pentru care CEZ a exercitat opţiunea de cumpărare. Însă avocaţii consultaţi de FP consideră că opţiunea de cumpărare a CEZ nu include CEZ Vânzare, potrivit unei note legale către AGA, publicată pe pagina de internet a Fondului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb