Cel mai mare parc fotovoltaic din ţară începe să producă în 2013

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 2 noiembrie 2012

Cel mai mare parc fotovoltaic din ţară începe să producă în 2013

Cel mai mare parc fotovoltaic din România, cu o putere instalată de 12 MW, va începe să producă în primele zile din 2013, în Mehedinţi, în urma unei investiţii de 16,5 milioane de euro, au declarat reprezentanţii grupului UTI, care va asigura lucrările de montaj şi instalaţii. Parcul, deţinut de grupul portughez Eface, se întinde pe o suprafaţă de 36 de hectare în localitatea Cujmir din Mehedinţi, informează Mediafax.

Instalaţia va cuprinde 52.000 de panouri fotovoltaice şi va produce anual o cantitate de energie care acoperă necesarul pentru circa 5.000 de utilizatori casnici. "Centrala este 100% ecologică şi are o durată de viaţă de 20 de ani. La 31 decembrie vor fi încheiate toate lucrările, iar staţia va intra în funcţiune şi va începe să producă energie din primele zile ale anului 2013", au spus reprezentanţii UTI.

Efacec este un grup de companii cu sediul în Portugalia, având 100 de ani de experienţă în domeniul energetic şi peste 4.500 de angajaţi. Grupul are activităţi în peste 65 de ţări la nivel mondial şi afaceri de aproximativ 1 miliard de euro.

Portofoliul de activităţi cuprinde domenii ca energie (transformatoare, aparatură de medie şi înaltă tensiune, service în domeniul energetic), inginerie şi servicii, transport şi logistică. În cadrul proiectului, UTI va realiza lucrările de infrastructură de acces, instalaţiile electrice generale, automatizările electrice şi sistemul de securitate al obiectivului.

În România sunt instalate panouri fotovoltaice cu o putere cumulată de 13,1 MW, iar anul viitor ar urma să fie construite alte unităţi, de aproape 100 MW.

Companiile investesc în energia produsă în panourile fotovoltaice atrase de sprijinul acordat de stat prin sistemul certificatelor vezi. Certificatele verzi sunt acordate gratuit producătorilor de energie regenerabilă, care le vând furnizorilor, obligaţi de legislaţie să le achiziţioneze în cote anuale.

Astfel, producătorii de energie regenerabilă câştigă de două ori, prin vânzarea electricităţii şi prin comercializarea certificatelor verzi. Costul de achiziţie a certificatelor verzi este transferat de către furnizori în facturile emise clienţilor finali.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb