Cel mai scump fake news din istorie

Sorin Rosca Stanescu
Editorial / 20 aprilie 2023

Sorin Rosca Stanescu

Este un preţ uriaş. Cel convenit marţi. Probabil cel mai scump fake news din istorie. O societate comercială a fost calomniată de faimoasa televiziune deţinută de Rupert Murdoch. Şi a intentat un proces, solicitând o sumă fabuloasă. Prin negocieri, pentru a evita procesul jenant, Fox News a acceptat să plătească nu mai puţin decât 787,5 de milioane de dolari.

Conform deciziei judecătorului, urma să se pronunţe o Curte cu juri. Panica la Fox News a fost atât de mare, încât conducerea trustului a renunţat la orice fel de trucuri avocăţeşti. A negociat şi urmează să plătească colosala sumă pe care am precizat-o mai sus, deşi iniţial i s-au cerut 1,6 miliarde de dolari. Dar ce s-a întâmplat? Cum de s-a ajuns aici?

Spre deosebire de ceea ce se întâmplă acum, în 2020 Fox News era singurul suport media puternic al lui Donald Trump. Acesta a pierdut alegerile, invocând insistent că acestea ar fi fost furate de actualul preşedinte. Fox News a difuzat în serie informaţii care confirmau acuzaţiile lui Donald Trump. În ciuda faptului că principalii realizatori ai televiziunii şi Murdoch însuşi erau conştienţi că nu deţin probe privind fraudarea. Acuzaţiile erau aduse producătorului de aparate electronice de vot Dominion, care a asigurat numărarea voturilor în 28 de state. Prejudiciul adus acestei societăţi a fost uriaş. La timpul respectiv, valoarea acţiunilor a scăzut semnificativ. Americanii au creditat informaţiile lui Donald Trump, cu atât mai mult cu cât acestea erau susţinute la foc continuu de Fox News. Le-au crezut atât de mult încât, în baza acestora, s-a produs şi asaltul Capitoliului, într-o încercare dramatică, dar nereuşită de a bloca omologarea alegerilor. Reprezentanţii Dominion au reuşit însă să pună mâna pe o serie întreagă de probe. Mesajele pe care şi le comunicau în redacţie unii altora jurnaliştii şi reprezentanţii managementului. Inclusiv Murdoch. Din aceste mesaje rezultă negru pe alb reaua voinţă şi reaua credinţă a celebrului post de televiziune.

Aceasta este pe scurt istoria celui mai scump fake news din istorie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Si eu am vazut la fel ca Fox News . in noaptea de vineri de sambata cand Trump avea avans , au ” sosit ” 80 milioane de plicuri pentru Biden . votantii lui Trump au folosit in mare majoritate buletinul de vot clasic . nu-i imposibil ca acesti bani sa se intoarca , ba mai multi .

    1. E ca la sectorul 1

    Poate mai are SRS niște informații privilegiate și ni le spune și noua

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb