Centru intermodal de transport în valoare de 2,6 milioane euro, construit la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 13 octombrie 2020

Centru intermodal de transport în valoare de 2,6 milioane euro, construit la Buzău

Un centru intermodal de transport integrat cu un sistem de park-and -ride, menit să reduc emisiile de CO2 va fi construit cu fonduri atrase în valoare de 12,7 milioane de lei, adică aproape 2,6 milioane de euro în Buzău.

Proiectul realizării unor parcări de tip "Park-and-Ride" în municipiul Buzău a intrat în linie dreaptă după ce a fost aprobat recent de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei şi prevede construirea unor peroane de garare temporară, amenajarea unor staţii rapide de încărcare a autobuzelor electrice pe peroane, dar şi implementarea sistemului de Smart-Ticketing şi a sistemul de carduri de abonament. Acestea ar urma să fie realizate la ieşirea din municipiu spre Ploieşti, în zona poligonului auto, dar şi în alte puncte din oraş.

Primarul Constantin Toma a declarat pentru şansanews.ro: "Este vorba despre circa 3.000.000 de euro investiţie într-un Park -and-Ride la intrarea dinspre Calea Eroilor pe partea dreaptă, unde mai este încă acel poligon auto. Este vorba de circa 1 ha suprafaţă. Dar nu va fi doar această suprafaţă. Vor mai fi alte 50 de locuri din tot oraşul Buzău unde vor fi amplasate 450 de biciclete numai bune de închiriat. Acest Park-and-Ride înseamnă şi că poţi lăsa maşina acolo şi poţi pleca, de exemplu, până la gară sau în alte locuri cu autobuzul, sau pur şi simplu să pleci cu bicicleta de acolo. Sunt lucruri care par de domeniul exagerării în momentul acesta, dar cu siguranţă nu va fi aşa".

Odată aprobată finanţarea, autorităţile locale vor putea trece la pasul următor. De săptămâna viitoare vor fi făcute demersuri în vederea organizării licitaţiei pentru desemnarea firmei care se va ocupa de acest proiect. Prin realizarea unui centru cu sistem Park-and-Ride, autorităţile buzoiene vor să descongestioneze traficul în municipiu, dar şi să reducă emisiile de CO2 de la autoturisme. "Încet, încet, Buzăul trebuie să meargă pe o amprentă zero de CO2, să terminăm cu poluarea astfel încât să reuşim să avem un mediu mai sănătos pentru buzoieni, dar şi să învăţăm să mergem mai mult pe jos, să mergem cu autobuzele, cu bicicletele", a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb