CEO-ul ENEL a anunţat noul plan pentru dezvoltare durabilă la summitul ONU

Andrei Stan
Companii / 28 septembrie 2015

În cadrul Summit-ului ONU de anul acest, Francesco Starace, CEO-ul Enel, a anunţat intenţia grupului de a contribui la patru dintre cele 17 obiective pentru dezvoltare durabilă ale ONU (Sustainable Development Goals: "SDGs") şi a subliniat angajamentul companiei în cadrul Forumului ONU pentru sectorul privat (United Nations Private Sector Forum 2015: Implementing the Sustainable Development Goals), transmite un comunicat al companiei remis redacţiei.

Evenimentul a adus laolaltă peste 350 de lideri din sectorul de afaceri, sectorul muncii şi societatea civilă la sediul central al Organizaţiei Naţiunilor Unite din New York, pentru a discuta modul în care sectorul privat poate contribui la obiectivele pentru dezvoltare durabilă ale ONU până în anul 2030.

"Sectorul de energie electrică este un pilon important pentru progresul economic şi social, care generează producţie, creşte numărul de locuri de muncă, îmbunătăţeşte educaţia şi sănătatea şi deschide noi oportunităţi de creştere", a spus CEO-ul Enel, Francesco Starace, în discursul său din cadrul Forumului. Conform acestuia, "Enel pune sustenabilitatea la rădăcina culturii sale organizaţionale, pentru că noi credem cu tărie că a fi sustenabil astăzi înseamnă a fi competitiv astăzi şi mâine. Sustenabilitatea la nivel social, economic şi de mediu este esenţială pentru dezvoltarea sectorului energetic."

Grupul va susţine SDG 7 (asigurarea accesului la energie) prin angajamentul de a promova energie accesibilă, sustenabilă şi modernă prin iniţiativa sa ENabling ELectricity, de care vor beneficia trei milioane de oameni în Africa, Asia şi America Latină. Eforturile Grupului de a deveni neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în anul 2050 vor susţine atingerea obiectivului SDG 13 (măsuri urgente pentru combaterea schimbărilor climatice şi a impactului lor).

"Pentru SDG 4 (asigurarea de servicii de educaţie incluzive şi echitabile), Enel va susţine iniţiative de educaţie pentru 400.000 de oameni până în anul 2020, prin proiecte similare precum cele lansate deja de companie - Powering Education în Kenya, Ubuntu în Africa de Sud şi o serie de programe de burse în America Latină. Grupul s-a angajat, de asemenea, să respecte SDG 8 prin promovarea unei creşteri economice sustenabile şi incluzive, dezvoltarea sectorului antreprenorial şi a liber-profesionismului pentru 500.000 de oameni, prin iniţiative similare celor lansate deja, cum ar fi cultivarea de cafea şi marketing competitiv, în Peru, sau agricultură în sere, în Chile", se mai arată în comunicat.

Parte determinantă pentru adoptarea agendei de dezvoltare post-2015, Forumul ONU pentru sectorul privat are ca obiective atât creşterea gradului de înţelegere a eforturilor sectorului privat în susţinerea atingerii SDGs, cât şi furnizarea unei platforme dedicată sectorului privat pentru a anunţa obiective şi parteneriate care se aliniază obiectivelor Naţiunilor Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb