Certificatul verde la locul de muncă, respins de plenul Senatului

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 28 octombrie 2021

Certificatul verde la locul de muncă, respins de plenul Senatului

Controversatul proiect de lege prin care va fi obligatorie prezentarea de către angajaţi a certificatului verde la locul de muncă, atât la stat, cât şi la privat a fost respins, ieri, de plenul Senatului, care este prima cameră sesizată. Cu 67 de voturi pentru, 60 de voturi împotrivă şi două abţineri, proiectul de lege 454/2021 privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unităţi publice şi private nu a trecut, deoarece, fiind lege organică, era nevoie de 69 de voturi pentru. Jocurile au fost făcute la acest proiect legislativ de doi senatori liberali din tabăra lui Ludovic Orban care s-au abţinut de la votarea acestei legi, unul dintre cei doi fiind fostul ministru de finanţe, Alexandru Nazare, care a votat telefonic.

Dezbaterea cu privire la acest proiect legislativ a fost furtunoasă, mai ales că senatorul social-democrat Adrian Streinu-Cercel, preşedintele Comisiei de sănătate, a declarat că iniţiativa de act normativ este greşită din punct de vedere conceptual şi ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate pot să se infecteze cu noul coronavirus. El a arătat că persoanele care au trecut prin boală, asimptomatic, nu pot beneficia de acest certificat, ceea ce constituie o discriminare.

"Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat cu Sars-Cov-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget.

Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde. (...) Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Şi aşa au fost nevaccinişti care au creat probleme. Păcat că nu ne gândim la oameni şi nu ne gândim la rezolvarea acestei probleme", a spus Adrian Streinu-Cercel.

Lucian Romaşcanu, liderul grupului senatorilor PSD, a afirmat că a existat un viciu de procedură în convocarea comisiilor din Senat care au dat raportul pe propunerea legislativă.

"Raportul este semnat de cineva, cu bară la preşedinte. Trebuie semnat de un preşedinte care a fost la şedinţă", a declarat Lucian Romaşcanu. Liderul grupului PSD a mai spus că au existat amendamente care apar în raport dar nu au fost votate în comisii.

"Avem probabil căi de atac la adresa acestui abuz, o să analizăm dacă vom merge mai departe, legea este pe de o parte necesară, pe de altă parte abuzivă. Am vrut ca media să ştie că, în instituţia care face legi, legea se încalcă", a precizat Lucian Romaşcanu.

"De zile întregi primesc sute şi mii de mesaje în care suntem imploraţi să nu votăm acest certificat verde care este un certificat de segregare, de discriminare şi un act politic prin care trimitem oameni la moarte. (...) Trebuie să fim foarte precauţi. Reglementările pe care le dezbatem sunt expresia unui stalinism feroce. (...) Cum să normalizăm anomalia, aberaţia? Toată această lege, de la un capăt la altul, cu toate amendamentele ticăloase trecute în comisii prin maşina de vot PNL-USR-UDMR, este abominabilă. Dacă veţi vota această lege veţi declanşa o criză socială cu potenţial exploziv şi cu efecte imposibil de anticipat. (...) Certificatul verde nu este să uşureze viaţa românilor, ci este pentru obligativitatea la vaccinare", a afirmat senatorul Claudiu-Richard Târziu, copreşedintele AUR.

Proiectul de lege va fi înaintat Camerei Deputaţilor care este for decizional cu privire la acest act normativ.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. foarte bine...parlamentarii platiti de BIG TECH au avut ghinion, apropo va vaccinati si voi parlamentarilor si doctorilor romani care tipati ca s morti cu milioanele, sau numai prostimea trebuie sa fie obligata la vaccin?

    1. Certificatul verde este un instrument mizerabil, hitlerist, de restrictionare a drepturilor fundamentale ale oamenilor. Oamenii liberi nu au nevoie de asa ceva.

    nu va trece nici la camera deputatilor.

    daca va trece, urmeaza sange. 

    sa fie vaccinati fortat magistratii si parlamentarii cu cate 3 doze , sa umble non stop cu botnita , sa stea in casa si toate alea care ni le impun noua !

    pe pagina principala yahoo de ieri este o stire cum ca,

    obligativitatea prezentari de către angajaţi a certificatului verde la locul de muncă a fost

    adoptata de senat 

    1. am vazut-o si eu

      e scrisa stirea de un analfabet dpdv juridic 

      la senat pt ca o lege sa treaca are nevoie de minim 69 de voturi. 

      cu toate ca voturile "pentru" au fost majoritare (67) , totusi numarul atins a fost inferior pragului de trecere al legii (69).

    Prostocrața a eșuat !!!

    ...

    1. suna fierbinte!

      imi faci cunostinta cu ea?  

      e plina de valoare!

      vecinul meu de la tara are cal in curte... se baga la treburi serioase fatuta de care zici tu ?  

    E clar, in 3 ani Europa va fi un mare imperiu romano-bulgar..

    Trebuie interogați pe strada de cetățeni in legătura cu certificatul verde! Nu mai merge cu tromboneala! Revoltele apar peste tot! Și așa marfa se deteriorează in supermarketuri, restaurante! Dacă HoReCa da faliment, BRD da faliment, Romania intra in haos și război civil!

    1. Pentru exterminarea cetățenilor prin frig!

      Nu se mai plătesc taxe! Deoarece nu se mai intra in incinte!

    astept cu interes decizia deputatilor.... intre timp imi mangai ciocanul si cutitul, pregatit fiind sa schimb viziuni live in parlament cu privire la certificatul verde ... auzi tu! Sa-mi impuna mie ei certificatul verde pt a merge la munca! Ei ! Cei care nu sunt obligati sa il aiba sau sa faca vaccinul toxic!

    ii omor cu mainile goale daca baga certificatul verde obligatoriu 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb