CET Govora, obligată de instanţă să livreze abur industrial la jumătate de preţ

George Forcoş
Ziarul BURSA #Companii / 19 august 2016

Remus Borza

Remus Borza

Centrala Electrică de Termoficare (CET) Govora, aflată în insolvenţă, riscă să intre în faliment, după ce, joi, Tribunalul Vâlcea a obligat societatea să livreze, în continuare, către Uzinele Sodice Govora abur industrial la jumătate din preţul de producţie, informează Mediafax.

CET Govora a fost obligată de instanţă să livreze abur industrial la preţul de 78 lei gigacaloria, în condiţiile în care preţul de producţie este de 130 lei gigacaloria.

Remus Borza, administratorul judiciar al CET Govora, a declarat, joi, că, deşi poate fi contestată, decizia Tribunalului Vâlcea va produce efecte, în următoarele trei-patru luni, societatea având deja pierderi şi datorii în valoare totală de aproximativ 700 milioane lei.

"Noi am discutat, ieri, cu polonezii şi am ajuns la 106 şi 110 lei, preţul pe gigacalorie. Am agreat aceste costuri, dar, din păcate, astăzi, judecătorul sindic a admis o cerere a USG de suspendare a deciziei de denunţare şi practic ne obligă să livrăm în continuare aburul la 78 lei, ceea ce va conduce la faliment CET-ul. Decizia este cu atât mai suprinzătoare cu cât aceeaşi instanţă, Tribunalul Vâlcea, săptămâna trecută a respins o cerere similară. Or, nu poţi să te duci la aceeaşi instanţă de două ori cu aceeaşi cerere. Căi de atac avem, dar acelea se judecă în trei-patru luni de zile, timp în care noi, zi de zi, va trebui să livrăm în pierdere. 78 lei acoperă doar jumătate din preţul de cost care este 130 lei. Deja avem 400 milioane lei datorii şi 300 milioane lei pierderi. Nu mai putem să continuăm să vindem sub costuri," a declarat pentru agenţia citată Remus Borza.

CET Govora, cel mai mare producător de energie electrică şi termică din judeţul Vâlcea, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean, se află în insolvenţă din luna mai.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb