Cezar Stroe, directorul general al iHunt (HUNT), companie ce a intrat săptămâna trecută la tranzacţionare pe Sistemul Alternativ (AeRO) al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), printr-o listare tehnică, intenţionează să mai vândă încă 4,5% din societate, operaţiune menită a spori lichiditatea emitentului în piaţă.
Conducătorul iHunt ne-a declarat: "Deoarece chiar din primele ore ale primei şedinţe de tranzacţionare a acţiunilor HUNT pe piaţa AeRO (n.r. în data de 9 iulie 2019) am reuşit să vând 10% din companie (n.r. 1,41 milioane de acţiuni), intenţionez să mai înstrăinez încă un pachet de 4,5% din iHunt, bineînţeles dacă va exista cerere. Îmi doresc mult să cresc free-float-ul şi lichiditatea în piaţă, astfel încât HUNT să fie o acţiune vie, tranzacţionată. În situaţia în care voi mai vinde acţiuni, o voi face la preţul pieţei din momentul realizării tranzacţiilor".
Afirmaţia domnului Stroe vine în condiţiile în care, iniţial, avea în vedere vânzarea între 10% şi 25% din iHunt, dar a decis să se oprească temporar la limita inferioară.
În situaţia în care va înstrăina pachetul de 4,5% din acţiunile HUNT, deţinerea lui Cezar Stroe în companie va scădea la 85%.
Activitatea iHunt constă în importul de telefoane mobile, gadget-uri şi accesorii, respectiv produse de tip "smarthome" din China (unde compania are o echipă permanentă stabilită în oraşul Shenzhen), urmat de comercializarea produselor în piaţa noastră.
Potrivit memorandum-ului de listare, iHunt intenţionează să acorde dividende acţionarilor, urmărind un echilibru între politica de investiţii şi cea de dividend, ţinând totodată cont şi de aşteptările investitorilor.
"Acţionarii actuali ai societăţii intenţionează menţinerea procentului de 50% din rezultatul net pentru distribuire de dividende", se arată în prospect.
Ieri, cotaţia HUNT a încheiat şedinţa de tranzacţionare la 0,88 lei, cu 1,73% peste preţul de închidere din 9 iulie, de 0,865 lei, ceea ce ridică valoarea de piaţă a emitentului la 12,408 milioane de lei.
Pentru anul 2018, cifra de afaceri a companiei a atins 24,7 milioane de lei, de la 24,1 milioane de lei în anul anterior şi 13,1 milioane lei în 2016. Totuşi, profitul net a scăzut anul trecut la 0,48 milioane de lei, de la 2,14 milioane de lei în anul precedent.
iHunt Technology este una dintre cele cinsprezece companii finaliste ale proiectului Made in Romania, organizat de Bursa de Valori Bucureşti, program prin care se doreşte stimularea dezvoltării brandurilor din ţara noastră, inclusiv prin accesarea mecanismelor pieţei de capital pentru finanţare.
1. Da,dar..
(mesaj trimis de anonim în data de 16.07.2019, 09:41)
Că să fie vie trebuie să vindeți minim 20-25% domnule Stroe! Luați exemplul BNET.. Succes!