Cezarina Roxana Bănică a demisionat din Consiliul de Administraţie al "Nuclearelectrica"

Andrei Stan
Piaţa de Capital #Energie / 19 octombrie 2017

Cezarina Roxana Bănică a demisionat din Consiliul de Administraţie al "Nuclearelectrica"

Cezarina Roxana Bănică a demisionat din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al producătorului de energie "Nuclearelectrica" (SNN), potrivit unui raport al emitentului trimis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursa citată precizează: "SN Nuclearelectrica SA («SNN») informează acţionarii şi investitorii că membrii Consiliului de Administraţie al SNN au luat act de demisia doamnei Cezarina Roxana Bănică din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie, demisie care produce efecte cu data de 17.10.2017.

Demisia doamnei Cezarina Roxana Bănică survine ca urmare a numirii acesteia în funcţia de Secretar General al Guvernului şi este în conformitate cu prevederile art. 84, alin (1), litera c) din Legea 161/2003, privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora funcţia de membru al Guvernului este incompatibilă cu funcţia de membru în Consiliul de Administraţie la societăţile naţionale".

Cezarina Roxana Bănică a fost numită în funcţia de membru provizoriu în Consiliul de Administraţie al SNN pe o perioadă de patru luni începând cu 27 august 2017.

"Nuclearelectrica" a realizat un profit net de peste 133,7 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere de 76 de ori comparativ cu perioada similară din 2016, potrivit unui raport financiar al companiei transmis BVB.

Principalii factori care au contribuit la rezultatele din primul semestru al anului 2017, faţă de cele obţinute în S1 2016, sunt creşterea cu 5,5% a cantităţii de energie electrică produsă şi livrată de CNE Cernavodă, în condiţiile unei opriri programate semnificativ mai reduse a unităţii, creşterea veniturilor din vânzarea energiei electrice cu 20,2%, datorită atât cantităţii de energie electrică livrată mai mare (+6,5%), cât şi a preţurilor medii efectiv realizate mai mari cu 12,83%, potrivit raportului financiar. De asemenea, rezultatele au fost influenţate de cantităţile pe care SNN are obligaţia să le vândă pe piaţa reglementată, conform deciziei Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), dar şi de mixul de vânzări pe piaţa competitivă (contracte la termen versus livrări pe piaţa spot).

Acţionarul majoritar al SNN este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb