Conducerea CFR Călători a dispus o anchetă privind situaţia de ieri a defectării locomotivelor trenurilor IR 1822 Arad - Mangalia şi IR 1582 Constanţa - Bucureşti Nord. După finalizarea acesteia, Comisia de Cercetare va dispune măsurile aferente, conform unui comunicat trimis redacţiei.
Potrivit comunicatului, "Din cauza condiţiilor şi fenomenelor meteo înregistrate în cursul nopţii de duminică (19 iunie) spre luni (20 iunie), în zona Petroşani (între Baru Mare şi Crivadia), s-a surpat terasamentul firului 2 de circulaţie, iar căderea copacilor în gabaritul căii ferate a dus la întreruperea alimentării cu energie electrică a liniilor de contact şi implicit la întreruperea traficului feroviar. Până la redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, trenul InterRegio 1822, Arad - Mangalia, a staţionat în Baru Mare, ajungând în Bucureşti Nord cu o întârziere de aproximativ 400 de minute", în plus "în jurul orei 13:45, a fost necesară intervenţia cu o locomotivă de ajutor între Fundulea şi Săruleşti din cauza unei defecţiuni tehnice la locomotiva iniţială. Trenul a plecat de aici cu o întârziere de 126 minute în plus şi a ajuns la Constanţa cu o întârziere totală de 515 minute, iar în Mangalia cu o întârziere de 497 minute".
În aceeaşi zi, în jurul orei 13:35 la intrare în staţia Cernavodă Pod s-a produs o degajare de fum la locomotiva trenului IR 1582 Constanţa - Bucureşti. Locomotiva a fost decuplată de la cele 7 vagoane ale trenului şi s-a intervenit promt, degajarea de fum fiind localizată şi întreruptă. Cei aproximativ 326 de pasageri şi personalul de tren (mecanic şi conductori) nu au fost în pericol. Trenul a fost remorcat de o locomotivă de ajutor sosită din Feteşti, de unde a plecat cu întârziere de aproximativ 107 minute.
"Regretăm situaţia creată şi ne cerem scuze pentru întârzieri. În staţia Feteşti, angajaţii feroviari au oferit apă pasagerilor. De asemenea, au fost asigurate legături către destinaţiile de călătorie pentru toţi pasagerii care, din cauza întârzierilor produse, au pierdut trenurile la care aveau bilete. Precizăm că, în trafic intern, pasagerilor care au bilete/abonamente la trenuri afectate şi nu mai doresc să efectueze călătoria, li se restituie, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neutilizat (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanţa neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată şi reglementărilor în vigoare în trafic intern", se mai arată în sursa citată.