Chelu face ofertă de preluare la "Elars" Râmnicu-Vâlcea

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 august 2014

Producătorul de electrocasnice "Electroargeş" (simbol: ELGS), controlat indirect de omul de afaceri Cătălin Chelu, a lansat oferta publică de preluare obligatorie a fabricii de şuruburi "Elars" Râmnicu-Vâlcea (simbol: ELAR).

ELGS intenţionează să achiziţioneze un pachet de 2,88 milioane de acţiuni ELAR, reprezentând 12,3712% din capitalul social al companiei, în schimbul a 288.411,5 lei (0,1 lei/titlu), potrivit prospectului de ofertă publică.

Oferta se va desfăşura de pe 2 septembrie până pe 22 septembrie 2014, adică pe parcursul a 15 zile lucrătoare, însă, la cererea ofertantului, perioada va putea fi prelungită.

Intermediarul OPP-ului este SSIF Eldainvest, acţionarii interesaţi de a-şi vinde participaţiile putând subscrie la sediul acestuia.

În prezent, "Electroargeş" deţine 87,6288% din capitalul "Elars", intenţionând, ca, prin oferta publică de preluare, să devină unic acţionar.

Prospectul de ofertă precizează că ofertantul nu intenţionează să schimbe obiectul de activitate sau să lichideze compania. De asemenea, acesta nu doreşte nici retragerea emitentului de la tranzacţionarea de pe RASDAQ, ci doar să se implice mai activ în administrarea şi dezvoltarea ELAR.

În cazul în care, prin ofertă, Electroargeş va ajunge să deţină cel puţin 95% din Elars, acesta poate cere retragerea acţionarilor care nu au subscris în cadrul ofertei, contra unui preţ echitabil.

"Elars" a marcat în primul semestru al acestui an un profit net de 188,63 mii lei, după o pierdere de 5 mii lei, la finele anului trecut. Cifra de afaceri pe primele şase luni s-a ridicat la aproape 800 mii lei.

Ultima tranzacţie cu acţiunile Elars a avut loc marţi, la preţul de 0,1 lei/ titlu. La acest nivel, capitalizarea bursieră a societăţii este de 2,33 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Face oferta doar acolo unde are el interes financiar si pentru a crea impresia ca respecta legea,poate ca scapa inca o perioada de vigilenta institutiilor...

    Asa a facut tot timpul,a gasit noi societati pe care le-a preluat prin alte societati din grup, dupa care si-a facut plinul el si altii din jurul lui descarcand actiunile personale catre acele societati din grup.Cei care urmaresc aceste lucruri stiu foarte bine la ce ma refer.

    In schimb,acolo unde are obligatia de 4-5 ani !! sa faca oferte dar nu reuseste sa scape de actionarii care nu adera la grupul lui organizat, nu respecta legea stiind ca timpul trece si rezolva el altfel,poate chiar falimentand acele societati.Aviz celor care cunosc cel mai bine aceste lucruri si ar trebui sa ia masurile legale,inclusiv celor din institutiile financiare(ASF,BVB,SSIF Eldainvest etc).In urmatoarea perioada vor fi dezvaluiti toti cei care au inchis ochii la ce s-a intamplat in acesti ultimi ani in aceste societati,din interes propriu sau din alte interese conexe. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb