Chimirel a dat Consiliul de Supraveghere al Transelectrica pe Directorat

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 iulie 2015

Chimirel a dat Consiliul de Supraveghere al Transelectrica pe Directorat

Conducerea Transelectrica a anunţat, ieri, numirea în funcţia de membru al Directoratului a lui Cătălin Chimirel, care până acum a făcut parte din Consiliul de Supraveghere al companiei. Conform unui raport al transportatorului naţional de electricitate, selecţia şi numirea domniei sale a fost făcută în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă, iar mandatul se acordă până la data de 16 septembrie 2017.

Numirea domnului Chimirel a devenit efectivă începând de ieri, de când a şi încetat calitatea de membru al Consiliului de Supraveghere, funcţie deţinută din 21 iulie 2014.

Transelectrica a rămas fără doi membri în Directorat la finele lunii februarie, când contractele de mandat ale lui Ciprian Diaconu şi Gheorghe Vişan au încetat prin acordul părţilor.

Transelectrica îşi găsise stabilitatea, în a doua jumătate a anului trecut, după ce membrii Consiliului de Supraveghere şi ai directoratului au fost numiţi în baza ordonanţei 109 privind implementarea managementului profesionist în companiile de stat.

Din Directorat mai fac parte Toni Teau, Constantin Văduva şi Octavian Lohan, unul din cele două locuri vacantate în februarie fiind ocupat în mai de Ion Smeeianu, fost şef al Poştei Române şi consilier al ministrului Economiei Mihai Tudose.

Implementarea managementului profesionist la Transelectrica a debutat în 2013, an din care şi rezultatele financiare ale companiei au început să cunoască un trend ascendent.

În urma "mutării" lui Cătălin Chimirel din Consiliu de Supraveghere în Directorat, Consiliul a mai rămas cu următorii membrii: Carmen Neagu, Ovidiu Artopolescu, Radu Bugică, Radu Cernov, Daniel Pîrvulescu şi Costin Mihalache (singurul membru provizoriu).

Cătălin Chimirel este licenţiat al Institutului Politehnic Bucureşti - Facultatea de Energetică, promoţia 1986. Potrivit Transelectrica, în cei peste 28 de ani de experienţă profesională, domnul Chimirel a deţinut numeroase funcţii în sectorul energetic, atât în zona de operare sistem cât şi în zona de proiectare - consultanţă şi dezvoltare - investiţii, dovedind seriozitate şi profesionalism. În prezent, domnia sa este şi consultant independent în domeniul energiei electrice şi auditor energetic pentru clădiri.

Şi Consiliul de Supraveghere a suferit dese schimbări din 2013 şi până în prezent, iar acum este în căutarea unui nou membru. Din Consiliul selectat prima oară pe ordonanţa 109 au mai rămas Carmen Neagu, Ovidiu Artopolescu şi Radu Bugică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb