China a cerut luni Statelor Unite să asculte 'vocea raţiunii' cu privire la subiectul TikTok, după intrarea în vigoare a unei legi care interzice aplicaţia în SUA, relatează AFP.
'Sperăm că partea americană poate asculta vocea raţiunii şi poate oferi un mediu de afaceri deschis, echitabil, just şi nediscriminatoriu pentru entităţile de afaceri din toate ţările care operează în Statele Unite', a declarat Mao Ning, o purtătoare de cuvânt a Ministerului chinez al Afacerilor Externe.
'TikTok este o aplicaţie foarte populară în rândul utilizatorilor americani şi este prezentă de mulţi ani în Statele Unite. A jucat un rol pozitiv în promovarea ocupării forţei de muncă şi în stimularea consumului în Statele Unite', a subliniat ea în timpul unei conferinţe de presă.
Accesul la reţeaua de socializare a fost restabilit în Statele Unite duminică, la doar câteva ore după ce a fost suspendat ca urmare a intrării în vigoare a unei legi care obligă compania chineză ce o deţine să-şi vândă aplicaţia pentru SUA, scrie AFP.
Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare X (fostul Twitter), TikTok i-a mulţumit preşedintelui ales Donald Trump pentru că a asigurat furnizorii de servicii de internet şi magazinele de aplicaţii că nu li se vor aplica sancţiunile prevăzute de respectiva lege.
Duminică, Trump a anunţat că luni, imediat după învestire, va semna un ordin executiv ce va permite continuarea funcţionării reţelei de socializare TikTok în SUA, adăugând că doreşte ca în perspectivă Statele Unite să preia jumătate din acţionariatul filialei americane a TikTok, aminteşte AFP.
Semn al activităţii intacte a platformei cu peste 170 de milioane de utilizatori în Statele Unite, TikTok a fost imediat inundat duminică de videoclipuri care sărbătoreau această revenire.
Opinia Cititorului