China înăspreşte supervizarea firmelor de contabilitate

J.P.
Internaţional / 23 august 2021

China înăspreşte supervizarea firmelor de contabilitate

China a anunţat luni că va înăspri supervizarea firmelor de contabilitate în cadrul măsurilor de combatere a falsurilor, avertizând că va exista "toleranţă zero" faţă de fraude, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Reglementările, publicate de Consiliul de Stat de la Beijing, vin după ce autorităţile chineze au impus reglementări mai dure, inclusiv în sectorul internetului, tehnologiei şi meditaţiilor.

China va publica reglementări detaliate privind supervizarea firmelor de contabilitate, va spori frecvenţa controalelor şi inspecţiilor şi va majora pedepsele. De asemenea, autorităţile chineze de reglementare vor colabora în privinţa supervizării transfrontaliere şi a auditului. Reglementărilor vor ajuta la îmbunătăţirea influenţei şi a credibilităţii internaţionale a Chinei, a precizat Consiliul de Stat de la Beijing.

În timp ce îşi accelerează eforturile de deschidere a pieţei de acţiuni şi obligaţiuni investitorilor globali, Beijingul canalizează depozitele gospodăriilor spre pieţele de capital ale ţării, pentru a ajuta la finanţarea avansului economiei şi a inovaţiilor.

Dar în ultimii ani încrederea investitorilor a fost afectată de o serie de scandaluri, inclusiv masiva frauda contabilă de la Kangde Xin Composite Material Group Co şi Kangmei Pharmaceutical.

Luni, Consiliul de Stat de la Beijing a avertizat că firmele de contabilitate nu şi-au îndeplinit integral rolul lor de "gardieni" ai pieţelor de capital.

Anunţul privind înăsprirea supervizării firmelor de contabilitate vine după ce vineri acţiunilor companiilor chineze din domeniul tehnologiei au înregistrat noi scăderi, iar indicele Bursei din Hong Kong a ajuns la cel mai redus nivel din ultimele aproape zece luni, în urma scăderii încrederea investitorilor.

Unele companii listate la Bursele din China şi Hong Kong au pierdut săptămâna trecută peste 650 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, investitorii fiind îngrijoraţi că şi alte sectoare ar putea fi reglementate suplimentar.

"Nu este doar un motiv de îngrijorare, ci mai multe, iar investitorii îşi reduc expunerea la China. Aproape în fiecare zi vin ştiri negative de la Beijing, ceea ce dă impresia că nu se întrevede un sfârşit", a apreciat Dave Wang, manager de portfoliu la Nuvest Capital în Singapore.

Autorităţile de reglementare din China au emis marţi un set masiv de reglementări pentru sectorul internetului, interzicând concurenţa neloială şi restricţionând folosirea datelor utilizatorilor, cea mai recentă măsură împotriva puternicelor companii chineze din domeniul tehnologiei.

China şi-a intensificat controlul asupra platformelor de internet, susţinând că există riscul unor abuzuri din cauza poziţiei de pe piaţă, care ar putea afecta concurenţa, informarea consumatorilor şi încălcarea drepturilor acestora.

În ultimele săptămâni, autorităţile de la Beijing au intensificat reglementarea platformelor de comerţ electronic şi a companiilor din domeniul tehnologiei financiare (fintech).

La Bursa de la Hong Kong, acţiunile gigantului chinez din domeniul comerţului electronic Alibaba au scăzut vineri cu 2,6%, ajungând la un nivel redus record şi aproape la jumătate faţă de nivelul ridicat din octombrie. Titlurile companiei din domeniul internetului Tencent au atins la cel mai scăzut nivel din ultimele 14 luni iar serviciul de livrate de mâncare Meituan înregistra cel mai scăzut nivel din ultimul an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb