China intenţionează să-şi majoreze cheltuielile militare cu 7,2% în acest an, potrivit unui proiect de buget prezentat la începutul sesiunii din 2023 a Congresului Naţional al Poporului, care se desfăşoară la Beijing, transmite astăzi dpa, conform Agerpres.
În faţa a aproape 3.000 de delegaţi în Marea Sală a Poporului, premierul în exerciţiu Li Keqiang a cerut extinderea forţelor armate ale ţării, care ar trebui "să-şi sporească pregătirea de luptă şi să-şi intensifice capacităţile militare pentru a-şi îndeplini sarcinile care le-au fost stabilite de către Partid şi popor".
Un oficial chinez justificase anterior creşterea prin existenţa unor "provocări complexe de securitate" şi a unor "responsabilităţi (pe care le are China) în calitate de mare putere".
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2023, 10:02)
Taiasca rofitul din armament ca pentru oamenii de rand si PACE nu au bani.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2023, 11:27)
Sefii de la UE,
ne va cere 8 % din PIB ptr. inarmare pe tara
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2023, 17:31)
Rezumat: Ipoteza acestei cercetări este că, în ciuda progresului în construcția noii identități a Uniunii Europene, Societatea Civilă Europeană (rezistența împotriva Societății Politice Europene coercitive) nu poate accepta "neo-liberalismul încorporat" (proiectul hegemonic actual al UE) fără a găsi soluții reale pentru așa-numita "fractură socială" a globalizării, iar acest lucru reprezintă o mare amenințare pentru modelul de securitate soft al Europei. Cercetarea se bazează pe perspectiva teoretică integrativă neo-Gramsciană. Întrebarea este: poate Societatea Civilă din CEEC, ca putere socială, să participe la potențialul proiect anti-hegemonic al Societății Civile Europene (în termeni neo-Gramscian), capabil să facă față proiectului hegemonic al Societății Politice Europene, "neo-liberalismul încorporat"? După examinarea studiului de caz al CEEC, răspunsul este negativ, deoarece această Societate Civilă nu este încă bine organizată, chiar dacă este matură pentru a înțelege situația lor socială și posibilitățile de a o schimba în alianță cu alte forțe transnaționale ale Social Democratiei și Creștin-Democratiei din Europa. Această cercetare asupra integrării UE a CEEC a fost realizată din două perspective: ca provocare, dar și ca oportunitate pentru câștigătorii și pierzătorii din Europa de Vest și de Est: Masa Rotundă Europeană a Industrialiștilor, Societatea Civilă Europeană, Uniunea Europeană și Guvernele și Societatea Civilă din CEE, prin examinarea conexiunilor între puterea în producție, inclusiv puterea socială, puterea în stat și puterea în relațiile internaționale și propunând un nou proiect prin trecerea de la un paradigmă de politică paternalistă a "neo-liberalismului încorporat" către un paradigmă de politică nou și mai iluminat către integrare, în cadrul unui concept cuprinzător de securitate umană în Europa și de guvernare umană, dintr-o perspectivă feminină, prin adaptarea geo-guvernării emergente la realizarea drepturilor omului.
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.03.2023, 23:54)
S-au trezit dupa razboiul din Ucraina ca trebuie sa inlocuiasca toate junk-urile mujice:-)