China îşi va spori cheltuielile militare cu 7,2%

G.D.
Internaţional / 5 martie 2023

China îşi va spori cheltuielile militare cu 7,2%

China intenţionează să-şi majoreze cheltuielile militare cu 7,2% în acest an, potrivit unui proiect de buget prezentat la începutul sesiunii din 2023 a Congresului Naţional al Poporului, care se desfăşoară la Beijing, transmite astăzi dpa, conform Agerpres.

În faţa a aproape 3.000 de delegaţi în Marea Sală a Poporului, premierul în exerciţiu Li Keqiang a cerut extinderea forţelor armate ale ţării, care ar trebui "să-şi sporească pregătirea de luptă şi să-şi intensifice capacităţile militare pentru a-şi îndeplini sarcinile care le-au fost stabilite de către Partid şi popor".

Un oficial chinez justificase anterior creşterea prin existenţa unor "provocări complexe de securitate" şi a unor "responsabilităţi (pe care le are China) în calitate de mare putere".

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Taiasca rofitul din armament ca pentru oamenii de rand si PACE nu au bani.

    Sefii de la UE,

    ne va cere 8 % din PIB ptr. inarmare pe tara  

    Rezumat: Ipoteza acestei cercetări este că, în ciuda progresului în construcția noii identități a Uniunii Europene, Societatea Civilă Europeană (rezistența împotriva Societății Politice Europene coercitive) nu poate accepta "neo-liberalismul încorporat" (proiectul hegemonic actual al UE) fără a găsi soluții reale pentru așa-numita "fractură socială" a globalizării, iar acest lucru reprezintă o mare amenințare pentru modelul de securitate soft al Europei. Cercetarea se bazează pe perspectiva teoretică integrativă neo-Gramsciană. Întrebarea este: poate Societatea Civilă din CEEC, ca putere socială, să participe la potențialul proiect anti-hegemonic al Societății Civile Europene (în termeni neo-Gramscian), capabil să facă față proiectului hegemonic al Societății Politice Europene, "neo-liberalismul încorporat"? După examinarea studiului de caz al CEEC, răspunsul este negativ, deoarece această Societate Civilă nu este încă bine organizată, chiar dacă este matură pentru a înțelege situația lor socială și posibilitățile de a o schimba în alianță cu alte forțe transnaționale ale Social Democratiei și Creștin-Democratiei din Europa. Această cercetare asupra integrării UE a CEEC a fost realizată din două perspective: ca provocare, dar și ca oportunitate pentru câștigătorii și pierzătorii din Europa de Vest și de Est: Masa Rotundă Europeană a Industrialiștilor, Societatea Civilă Europeană, Uniunea Europeană și Guvernele și Societatea Civilă din CEE, prin examinarea conexiunilor între puterea în producție, inclusiv puterea socială, puterea în stat și puterea în relațiile internaționale și propunând un nou proiect prin trecerea de la un paradigmă de politică paternalistă a "neo-liberalismului încorporat" către un paradigmă de politică nou și mai iluminat către integrare, în cadrul unui concept cuprinzător de securitate umană în Europa și de guvernare umană, dintr-o perspectivă feminină, prin adaptarea geo-guvernării emergente la realizarea drepturilor omului.

    S-au trezit dupa razboiul din Ucraina ca trebuie sa inlocuiasca toate junk-urile mujice:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb