China promite investiţii de 124 miliarde dolari pentru noul Drum al Mătăsii

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 mai 2017

China promite investiţii de 124 miliarde dolari pentru noul Drum al Mătăsii

China s-a angajat, prin vocea preşedintelui Xi Jinping, să investească 124 miliarde de dolari pentru planul său referitor la noul Drum al Mătăsii, permiţând trasarea unei căi către pace, incluziune şi comerţ liber, transmite Reuters, conform Agerpres.

De altfel, preşedintele chinez a cerut abandonarea vechilor modele bazate pe jocuri de rivalitate şi putere diplomatică şi a lansat iniţiativa în cadrul unui summit la care au participat lideri şi înalţi oficiali din întreaga lume, pentru a susţine ambiţiile de leadership mondial ale Chinei, în vreme ce preşedintele SUA, Donald Trump, promovează "America pe primul loc" şi pune la îndoială tratatele existente de comerţ liber la nivel mondial.

"Va trebui să construim o platformă de cooperare deschisă, ajutând totodată la susţinerea şi dezvoltarea unei economii mondiale libere", a declarat Xi, în deschiderea New Silk Road summmit organizat la Beijing în 14 şi 15 mai 2017.

China a prezentat ceea ce în mod oficial numeşte "O centură, un drum" drept un nou mod de a stimula dezvoltarea globală, dat fiind că Xi a dezvăluit planul în 2013, cu scopul de a extinde legăturile dintre Asia, Africa, Europa şi nu numai, legături susţinute de miliarde de dolari investiţi în infrastructură.

Liderul chinez a declarat că lumea trebuie să creeze condiţii care să promoveze dezvoltarea liberă şi să încurajeze construirea unor sisteme de "reguli comerciale şi de investiţii la nivel mondial care să fie echitabile, rezonabile şi transparente".

În ceea ce priveşte noul Drum al Mătăsii, Xi Jinping a promis o creştere majoră a finanţării, inclusiv un plus de 100 de miliarde de yuani (14,50 de miliarde de dolari americani) pentru Fondul existent al Drumului Mătăsii, 380 de miliarde de yuani în împrumuturi de la două bănci politice şi 60 de miliarde de yuani sub forma ajutoarelor pentru ţările în curs de dezvoltare şi organismele internaţionale din ţările de-a lungul noilor rute comerciale.

În plus, Xi a declarat că statul China va încuraja instituţiile financiare să-şi extindă activităţile fondurilor în yuani de peste ocean până la nivelul de 300 de miliarde de yuani. Pe de altă parte, Xi nu a specificat un interval de timp pentru noile împrumuturi, ajutoarele şi finanţarea promise duminică.

Lideri din 29 de ţări au participat la forum, precum şi şefii Organizaţiei Naţiunilor Unite, Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale.

China intenţionează să importe, în următorii cinci ani, produse în valoare de două trilioane de dolari americani din ţările participante la iniţiativa sa "O centură, un drum", a subliniat ministrul Comerţului, Zhong Shan.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ce de bani invart!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb