China se pregăteşte pentru combaterea unei crize alimentare

I.Ghe.
Internaţional / 17 mai 2020

China se pregăteşte pentru combaterea unei crize alimentare

Guvernul chinez a solicitat producătorilor de produse alimentare şi firmelor din domeniul alimentaţiei publice să îşi majoreze capacitatea de stocare, în special în privinţa cerealelor şi seminţelor oleaginoase, din cauza iminenţei unui al doilea val al pandemiei de coronavirus şi a creşterii gradului de infecţie în alte zone ale Globului, situaţie ce poate afecta legăturile de aprovizionare la nivel mondial, a anunţat agenţia Reuters, care citează trei surse din domeniul comercial chinez.

Atât comercianţii de stat, cât şi producătorii privaţi de cereale, precum şi producătorii de produse alimentare au fost îndemnaţi de Ministerul Comerţului de la Beijing să achiziţioneze cantităţi mai mari de soia şi porumb, conform surselor citate de Reuters.

"Există posibilitatea căderii liniilor internaţionale de aprovizionare din cauza infecţiilor cu coronavirus. De exemplu, s-ar putea să se închidă un port de origine sau de destinaţie pentru un anumit tip de marfă", susţine unul dintre cei mai mari producători chinezi de alimente care, conform sursei citate, a participat în urmă cu câteva zile la o discuţie cu oficialităţile de la Beijing privind creşterea achiziţiilor.

"Ne-au sfătuit să creştem stocurile, să păstrăm livrările mai mari decât avem de obicei. Lucrurile nu arată deloc bine în Brazilia ", a adăugat acelaşi comerciant, referindu-se la principalul furnizor de soia şi carne pentru China.

Livrările braziliene de soia au întârziat în martie şi aprilie din cauza reducerii forţei de muncă în ţara sud-americană, pe fondul restricţiilor impuse de combaterea pandemiei Covid-19, ceea ce adius la căderea drastică a cantităţilor importate de China din Brazilia, care au ajuns la cote de avarie. În ultima vreme, exporturile din Brazilia au crescut uşor, dar autorităţile de la Beijing rămân precaute din cauza evoluţiei pandemiei.

În afară de importurile din Brazilia, COFCO - conglomeratul agricol din China şi stivuitorul de cereale Sinograin au intensificat, în ultimile săptămâni, achiziţiile de soia şi porumb din Statele Unite. Mai mult, cumpărătorii chinezi au accelerat achiziţiile recoltei americane din toamnă, înregistrându-se deja rezervări de culturi de 374.000 de tone, comparativ cu o medie de 60.000 de tone pentru aceeaşi perioadă în anul 2016.

China este, de asemenea, un important importator de carne de porc, iar acum se confruntă cu un deficit mare de aprovizionare internă în urma pestei porcine africane care a decimat efectivul de suine din ţara asiatică. Drept urmare, China a crescut importurile din SUA - care este principalul exportator mondial de carne de porc - dar cantitatea importată nu este suficientă, din cauza reducerii producţiei americane pe fondul restricţiilor impuse de autorităţi în efortul combaterii Covid-19.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand va începe exodul chinezilor, invazia musulmanilor ni se va parea un mic si nepericulos copilaș.

    Lilieci,serpi,sobolani,caini,p isici,insecte sunt la discretie.Au cum muri de foame?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb