China trimite medici şi echipamente sanitare la Roma

M.I.
Internaţional / 13 martie 2020

China trimite medici şi echipamente sanitare la Roma

Un avion din China, cu o o echipă de nouă experţi care au luptat împotriva coronavirusului la începutul anului, încărcat cu 30 de tone de echipamente şi materiale sanitare, a sosit pe aeroportul Fiumicino din Roma, transmite Reuters.

Zborul a fost organizat de Crucea Roşie chineză. Printre materialele sanitare trimise se numără zeci de mii de măşti, aparate de ventilaţie artificială, electrocardiografe.

Cei nouă experţi, şase bărbaţi şi trei femei, conduşi de vicepreşedintele Crucii Roşii chineze şi de un profesor în reanimare cardio-respiratorie numără medici de terapie intensivă, pediatri şi persoane care au gestionat criza coronavirus în China.

"În această perioadă de mare stres, foarte grea, suntem uşuraţi că am primit acest transport de echipamente. Este adevărat că ne va ajuta doar temporar, dar totuşi este important", a declarat şeful Crucii Roşii italiene, Francesco Rocca. "Avem nevoie disperată de aceste măşti chiar acum. Avem nevoie de aparate de ventilaţie, pe care Crucea Roşie le va dona Guvernului", a mai spus Rocca.

Răspăndirea virusului riscă să copleşească spitalele din Italia şi o parte din stocurile de echipamente riscă să fie epuizate.

Potrivit sursei citate, spre deosebire de China, partenerii Italiei din Uniunea Europeană au refuzat la începutul acestei luni cererile Romei de ajutor, pentru că la răndul lor încearcă să facă stocuri de măşti şi alte echipamente pentru a îşi ajuta propriii cetăţeni.

Coronavirusul a apărut în China la sfărşitul anului trecut, iar de atunci a cuprins întreg globul. Italia este acum cea mai afectată ţară din lume după China. cu 1016 decese şi 15.113 cazuri confirmate.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Rusine UE!!! Rusine Germania si Anglia,rusine Franta! De ce se mai numeste Uniune daca e fiecare pentru el? Cat despre SUA, la fel ca-n '45.. Din nefericire.

    1. E mai aproape maioul.decat cămasa.In plus,italienii au fost foarte căposi:nu au mentinut izolarea sau carantina si au raspandit virusul in Europa.Ei nu sunt egoisti?Daca e carantina,e carantina,de ce lasa oamenii sa paraseasca Italia?

      Din nefericire, greșești cu USA.! Cu "Bravo China" și rușine : Germania, Franța, Anglia, subscriu și eu. Dar... UE are doar 3 state sau Europa=UE?.. parcă sunt vreo 40-45 de state și... județe(?) . Nu se văd.!. La seisme se băgau, în peste... toată Terra.! . Cu SUA în '45 greșești pentru că în cele două războaie mondiale a salvat planeta. În 1945 la terminarea războiului prin planul Marshall USA a "reparat" Europa.! România comunistă, prin ordin de la Moskva ( știe Ion iLici iLiCi-Escu) a refuzat miliarde de dolari atunci pt. : reconstrucție, industrializare, dezvoltare, șiii...lăsați regatul României LIBER cu REGE, plecați ocupanților roșii bolșevici.. Bravo CHINA.! dar mai trăiesc hăia.. ONU și OMS.???

      Americanii sunt doar pt ei! Și doar la interes cât mai mari! UE un mare rahat cu mot! Ei vor doar piata unde să-și descarce marfa proastă. In rest naționaliști, nazisti, răi aceeași cum ii știm! S-ar putea face din țară asta o bijuterie dar nu avem bani, noi clasa de mijloc și de jos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb