China va începe să îşi construiască propria staţie spaţială în 2019

A.C.
Internaţional / 28 aprilie 2017

Staţie spaţială (Sursa foto: Wikipedia)

Staţie spaţială (Sursa foto: Wikipedia)

China va începe să îşi construiască propria staţie spaţială, ce va fi locuită în permanenţă de un echipaj uman, în anul 2019, după ce a reuşit de curând o misiune de realimentare cu carburant a unui laborator spaţial, pe orbită, cu ajutorul unui vehicul de tip cargo, denumit Tianzhou-1, au anunţat vineri oficialii chinezi care coordonează acest proiect spaţial, citaţi de Reuters.

Tianzhou-1, primul vehicul spaţial de tip cargo construit de China, lansat pe 20 aprilie, a realizat deja prima dintre cele trei andocări programate cu laboratorul orbital Tiangong-2, la două zile după lansare.

Acea realimentare cu carburant pe orbită, coordonată de tehnicienii chinezi de la sol, finalizată joi, reprezintă un element central al planurilor Chinei de a putea să trimită echipaje de astronauţi pe viitoarea ei staţie spaţială, ce va fi ocupată permanent începând din 2022.

"Potrivit planurilor noastre, vom începe asamblarea şi construirea staţiei spaţiale a Chinei între 2019 şi 2022", a declarat Wang Zhaoyao, coordonatorul proiectului viitoarei staţii spaţiale chineze.

Preşedintele Xi Jinping a spus că dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru a întări securitatea naţională.

Comisia Militară Centrală, prezidată de Xi Jinping, a trimis o scrisoare de felicitare echipei care a coordonat misiunea Tianzhou-1, pentru "împlinirea visului spaţial", potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Dezvoltarea programului spaţial al Chinei reprezintă o prioritate pentru autorităţile de la Beijing, iar preşedintele Xi Jinping a cerut compatrioţilor lui să facă eforturi susţinute pentru ca naţiunea chineză să devină o putere spaţială.

China va lansa "modulul central" al viitoarei staţii spaţiale în jurul anului 2018, a spus un oficial chinez în luna aprilie, care a dezvăluit planul ţării sale de a avea pe orbită o staţie spaţială deplin funcţională în 2022.

China vrea să reducă ecartul care o separă de Statele Unite şi UE, dar şi de India, devenită în 2014 prima ţară din Asia care a plasat cu succes o sondă pe orbita planetei Marte.

Roverul ei lunar, Iepurele de Jad, a aselenizat la sfârşitul anului 2013, generând articole elogioase în întreaga Chină, însă acel vehicul a suferit la scurt timp după aselenizare o serie de avarii tehnice.

Iepurele de Jad şi Chang'e 3, sonda care l-a transportat până pe orbita lunară, au realizat prima "coborâre lentă şi controlată" pe Lună după anul 1976. Atât Statele Unite, cât şi fosta U.R.S.S., au reuşit anterior această performanţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb