Chiuariu i-a trimis şefului statului o scrisoare deschisă

R.P.
Ziarul BURSA #Politică / 2 noiembrie 2007

Ministrul Justiţiei, Tudor Chiuariu, i-a trimis, ieri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, în care respinge acuzaţia de ""mafiot"" lansată, ieri seară, de şeful statului. ""M-am hotărât să vă adresez o scrisoare deschisă ca urmare a atacurilor dumneavoastră din ultima vreme. Vreau să vă aduc aminte că am fost împreună în campania electorală din 2004. Traian Băsescu şi Tudor Chiuariu, alături de mulţi alţii: Călin Popescu-Tăriceanu, Vasile Blaga, Varujan Vosganian, Adriean Videanu"", se arată în scrisoarea adresată preşedintelui Traian Băsescu. Chiuariu face referire şi la sintagma ""tânăr obraznic"", folosită, miercuri seară, de şeful statului într-o emisiune televizată, însă o asociază dorinţei celor care în 2004 ""nu doreau să trăiască în societatea pe care o imaginase partidul-stat PSD"". ""Am fost împreună şi am câştigat împreună. Am fost împreună pentru Dreptate şi Adevăr"", spune ministrul Justiţiei, cu referire la alianţa în care Partidul Naţional Liberal (PNL) şi Partidul Democrat au câştigat alegerile generale.

Tudor Chiuariu îi reproşează şefului statului că l-a numit ""mafiot"", fără însă a-şi argumenta afirmaţiile. ""Mama mea mă va întreba de ce sunt . Eu ştiu că nu sunt. Dumneavoastră, Domnule Preşedinte, ştiţi că nu sunt. Cu toate acestea, aţi făcut această afirmaţie. Fără să argumentaţi sau să dovediţi într-un fel"", se arată în scrisoare.

De asemenea, Chiuariu respinge acuzaţiile legate de relaţia cu deputatul PNL de Iaşi Relu Fenechiu. ""Mama mea mă va întreba cine este Fenechiu. Şi nu ştiu ce să-i spun altceva decât că este unul dintre oamenii care l-au ajutat pe Traian Băsescu să ajungă Preşedintele României"", mai scrie ministrul Justiţiei, adăugând că nu a fost niciodată ""juristul"" lui Relu Fenechiu, ci chiar al actualului preşedinte al României, în campania din 2004. El se declară nedumerit şi în legătură cu apelativul "obraznic".

""Probabil pentru că, zilele trecute, când m-aţi atacat la fel de nejustificat, am explicat, cu argumente şi pe un ton civilizat, că nu aţi spus Adevărul şi că nu aveţi Dreptate"", mai spune ministrul, care semnează scrisoarea în calitate de ""Fost coleg într-o Alianţă pentru Dreptate şi pentru Adevăr"". ""Domnule Preşedinte al României, nu o să înţeleg de ce vă doriţi ca ministrul Justiţiei să vă fie un supus servil ori un adversar ireductibil. Eu credeam că poate fi doar ministrul Justiţiei"", scrie, ca Post Scriptum, Chiuariu.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb