Cifră de afaceri de 100-150 milioane de euro în acest an pentru Compania de Factoring

Maria Manta
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 iulie 2007

Creşteri de 40% în industria materialelor de construcţii

Compania de Factoring previzionează o cotă de piaţă de 10% în 2007, iar pentru 2008 de 15%. Cifra de afaceri estimată pentru anul 2007 este de 100-150 milioane euro şi 100 de noi clienţi adăugaţi în portofoliul companiei.

Compania de Factoring a înregistrat o creştere în luna iunie de 40%, faţă de cât era preconizat, a volumului de operaţiuni de factoring derulate în industria materialelor de construcţii şi de 30% în cea a transporturilor. Creşterile înregistrate sunt raportate la ritmul de dezvoltare lunar previzionat de companie: 9% creştere lunară a cifrei de afaceri şi 17% creştere lunară a numărului de facturi cu plata la termen finanţate de Compania de Factoring.

"Ne aşteptam la o creştere semnificativă a operaţiunilor de factoring în aceste indus­trii, însă dinamic înregistrată în ultimele luni ne-a depăşit aşteptările", afirmă Valentin Chirca, CEO Compania de Factoring.

Creşterea factoringului în industria materialelor de construcţii în România se înca­drează în trendul european al momentului. Sucursalele Intermarket (unul din acţionarii Companiei de Factoring) din Polonia, Ungaria, Cehia înregistrează un ritm de creştere asemănător şi se aşteaptă ca acesta să se păstreze şi pe termen mediu.

Clienţii optează de obicei pentru produsele de factoring ce au în componenţă serviciile de finanţare şi colectare atât în RON cât şi în EUR. Circa 90% dintre clienţii în zona materialelor de construcţii sunt îndeosebi interesaţi de finanţări în RON pentru livrările pe teritoriul României, iar 10% dintre aceştia de finanţările în Euro. În cazul transportului intern şi internaţional, 80% dintre clienţi au contracte de factoring în RON şi doar 20% în EUR.

Zonele în care aceste indus­trii au cunoscut creşteri sunt Sibiu, Argeş, Ialomiţa, Braşov. Aceste zone reprezintă împreună peste 30% din portofoliul de clienţi ai Companiei de Factoring în aceste domenii (transport şi materiale de con­strucţii).

Valentin Chirca, CEO Compania de Factoring, a mai precizat: "Pentru viitor, Compania de Factoring are în vedere deschiderea a două noi birouri în Arad şi Suceava pentru a face faţă cererilor de finanţare prin factoring venite din nordul şi vestul ţării".

Cifră de afaceri de 20 milioane de euro în primul trimestru al anului

Compania de Factoring IFN SA este prima societate din România, membru FCI, specializată în servicii de factoring. Acţionarii sunt Banca Transilvania şi Intermarket Bank AG Austria, lider în Europa Centrală şi de Est în servicii de factoring.

Compania de Factoring a realizat o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro în primul trimestru al anului 2007. Portofoliul său cuprinde în momentul de faţă 50 de clienţi corporativi, din care 80% sunt întreprinderi mici şi mijlocii (IMM). O pondere de 70% din portofoliu este reprezentată de indus­tria materialelor de construcţii, industria alimentară şi industria bunurilor de larg consum. Rata de creştere lunară a cifrei de afaceri este de 9%, iar a numărului de facturi cu plata la termen finanţate de Compania de Factoring este de 17%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb