CIOLACU ANUNŢĂ CĂ PSD FACE UN BUGET PARALEL: "Vom arăta românilor că sunt bani pentru majorări de pensii şi salarii"

J.P.
Politică / 11 ianuarie 2021

"Vom arăta românilor că sunt bani pentru majorări de pensii şi salarii"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că Partidul Social Democrat va construi un "buget alternativ" care să arate românilor că sunt bani pentru majorarea pensiilor şi a salariilor, relatează Digi24.

"Noi vom veni săptămâna viitoare cu un buget alternativ şi le vom arăta românilor că există bani în bugetul României, astfel încât să nu fie îngheţate nici pensiile şi nici salariile", a declarat Ciolacu duminică, la România TV.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că Executivul a început pregătirea pentru bugetul anului 2021, iar în acest sens propunerea este să fie votat în Parlament pe 4 februarie. La începutul anului Guvernul a decis să plafoneze creşterea salariilor în sectorul bugetar şi să plafoneze creşterea pensiilor speciale. De asemenea, restul pensiilor vor fi majorate, cel mai probabil, abia în luna septembrie. Măsurile sunt necesare pentru menţinerea unui deficit de 7% în 2022, susţin guvernanţii.

"Noi i-am întrebat şi i-am chemat în Parlament să ne dea aceste răspunsuri, dar nu le-am primit nici până astăzi. Noi nu avem până acum bugetul exact, vor veni cu el în februarie, asta înseamnă că toate investiţiile, mai ales la autorităţile locale, sunt în acest moment compromise. Primăriile vor avea buget doar în aprilie, dacă se intră cu bugetul în februarie în Parlament. Aşa ceva nu s-a întâmplat niciodată în România", a mai declarat liderul PSD.

Ciolacu susţine că Guvernul Cîţu a minţit Comisia Europeană.

"Mare problemă a Guvernului Cîţu este că a minţit Comisia Europeană. Ei au spus că au făcut o inserţie de capital în economia României, iar Comisia Europeană le-a atras atenţia că este o minciună. Suntem pe ultimul loc în România în privinţa acestei inserţii de capital. S-au âmprumutat cu 34 de miliarde de euro, dar numai domnul Cîţu şi cu domnul Orban ştiu unde s-au dus aceşti bani", a declarat preşedintele PSD.

Săptămâna trecută, premierul a acuzat PSD de fake news în legătură cu o scrisoare a Comisiei Europene, şi le-a transmis acestora că nu ştiu să citească o scrisoare în engleză.

"De câteva zile circulă un fake news despre o scrisoare a CE pentru Ministerul Finanţelor din România. Există o singură explicaţie pentru acest fake news. Scrisoarea este în engleză iar la PSD este clar o barieră acest lucru", scria premierul, pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Capul mafiei psd-iste vorbește iar.

    Voi, cei care ați dat foc la casă pentru a vă încălzi iarna mai aveți nesimțirea să vorbiți?  

    Voi, cei care ați dat câte o sută de lei la prostime și câte zece mii la mafia din justiție ca să-l scăpați pe Dragnea și pe ceilalți infractori de pușcărie. Dar v-a mușcat câinele pe care l-ați îmbuibat cu salarii și pensii nesimțite; pensii de 20-30 mii lei pentru un judecător care iese la pensie la 45 de ani și pensii de o mie de lei pentru prostimea care iese la pensie la 65 de ani.

    Să vă fie rușine! Să intrați în pământ cu nesimțirea voastră! Și cu averile furate!  

    1. Domnule Ciolacu. Lasatii domnule in pace pe romani,intrucat ei nu vor sa traiasca bine,deoarece ei sunt masochisti. in cel mai bun caz,trimitetii la Iohannis sa le dea ce au votat,adica COLASTRA cu LAMAIE.!

      Domnule Ciolacu. Lasatii domnule in pace pe romani,intrucat ei nu vor sa traiasca bine,deoarece ei sunt masochisti. in cel mai bun caz,trimitetii la Iohannis sa le dea ce au votat,adica COLASTRA cu LAMAIE.!

    Ce este cu indobitocire sta severa a populatiei?

    Nu statul trebuie sa iti asigure PENSIA!! 

    Statul isi asigura doar EXISTENTA pe seama TAXARII tale! 

    Este responsabilitatea fiecarui cetatean za isi investeasca banii in asa fel in cat sa nu fie dependent de stat la pensie! 

    Sistemul este corupt! 

    Si asta, si ala din trecut, si ala inainte de el.... 

    Ce este asta cu sa iesim la pensie? 

    Nu exista asta cu "pensie" in Romania pana acum 100 de ani! 

    Oameni buni nu va mai consumati viata, timpul si banii (sau expresia nominala a valorilor muncite) directionand taxe si impozite grase la STAT atat tim cat exista LEGI ce va ajuta sa iesiti din spirala asta capusata, oferind aceleasi servicii sunb protectia unei forme juridice la taxe cat mai mici si la formari si pastrari de capitaluri cat mai mari! 

    Teritoriul Romaniei de dinainte de 100 de ani nu cunostea fenomenul pensiei si a indobitocirii populatiei la STAT! 

    Oamenii cospodari nu asteptau sa PRIMEASCA chiar daca plateau pe timpul vietii randuielile cuvenite conducatorilor respectivi. 

    Oamenii gospodari formau "active" nu doar consumau! 

    Oamenii gospodariformau "active" cu rata accelerata de dizolvare (si vindeau), cu rata medie si cu rata lenta; reusind in situatiile vietii sa puna capul pe perna fara a astepta o PENSIE! 

    Draga cititor, popor, mana pe educatie si nu mai consumati timp pretios din viata uitandu-va la tv si prese de cancan; viata este foarte pretioasa! 

    semnat comenturi "cretine" 

    Fii serios, Bulibaso! Tu esti in stare sa pui umarul, nu la formarea unui Buget paralel, ci doar la cea a unui Stat paralel!

    datorita voua , jigodii securiste , isi astia de cap ! psd-usr-pdl aceiasi mizerie !

    Alta intrebare?

    PT. PUBLIC SE ARATĂ CU POMPĂ UNDE DEISPSRE 1 LEU NU UNDE DISPARE 1000.000.000 -UL TRANSPARENȚĂ ZERO

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb