CIOLOŞ: "E un eşec de proporţii al statului că nu a reuşit să preîntâmpine ce se întâmplă în aceste zile"

J.P.
Politică / 20 octombrie 2021

"E un eşec de proporţii al statului că nu a reuşit să preîntâmpine ce se întâmplă în aceste zile"

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, marţi, că ultimele date referitoare la pandemie arată "un eşec de proporţii al statului român", conform Agerpres.

"Aş vrea să transmit condoleanţe tuturor familiilor care astăzi au pierdut pe cineva drag. Este un eşec de proporţii al statului că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim, din păcate, clipe cumplite şi e nevoie ca toţi care ne aflăm astăzi în funcţii publice să tragem învăţămintele necesare şi să fim responsabili faţă de faptele noastre, pentru că iată cum decizii administrative pot duce la drame naţionale. Aşa cum am mai spus-o zilele trecute, cred că timpul discursurilor politice a apus, ne ajung din urmă faptele şi deciziile şi aşa cum spunea şi preşedintele Iohannis, suntem în ceasul al 12-lea, când trebuie să luăm decizii şi să ne asumăm decizii, iar faptul că noi astăzi suntem în Parlament şi deja s-au terminat rapid audierile miniştrilor arată, sper, determinarea noastră de a rezolva imediat criza politică şi de a ne apuca de treabă, şi anume, să luăm măsuri imediat pentru a rezolva atât criza politică, cât şi criza sanitară, pandemică şi energetică. Trebuie să discutăm de soluţii şi de modalităţile de a le pune în practică, nu doar să ne lamentăm", a spus Cioloş într-o conferinţă de presă la Parlament.

În opinia sa, statul a eşuat în criza sanitară.

"Aceste instituţii nereformate zeci de ani de zile, populate de sinecurişti, instituţii populate de oameni numiţi pe criterii politice ca să rezolve probleme de partid mai degrabă decât problemele statului, un stat care a devenit captiv unor partide care vor să ajungă la guvernare ca să-şi rezolve probleme de partid", a adăugat Cioloş.

Întrebat dacă USR îşi asumă vreo vină în gestionarea pandemiei, Cioloş a răspuns: "Chiar în urmă cu câteva minute, doamna ministru Ioana Mihăilă a prezentat cu date, cu argumente toate lucrurile pe care şi le-a asumat în Ministerul Sănătăţii, cât timp a fost acolo, măsurile pe care le-a luat şi, evident, a avut responsabilitatea de ministru pe care şi-a asumat-o şi a explicat foarte precis în ce fel şi-a asumat-o, dar că nu este suficient să-şi asume un om responsabilitatea de ministru, trebuia să-şi asume o echipă, trebuia să-şi asume şi Ministerul de Finanţe, şi premierul, să aibă resursele financiare să poată să facă mai repede decât s-au făcut anumite lucruri".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb