Ciprian Ciucu, candidatul M10 pentru Primăria Capitalei

Andrei Stan
Politică / 14 februarie 2016

Actualizare 15:53 Ciprian Ciucu: "Trebuie să scoatem corupţia din Primăria Capitalei"

Principalele puncte ale programului anunţat astăzi de Ciprian Ciucu, candidatul susţinut de Partidul M10 la primăria Bucureştiului, vizează eliminarea corupţiei şi a risipei, modernizarea infrastructurii, un program realist de consolidare a locuinţelor, identificarea unui model administrativ şi transparenţă decizională, transmit surse din presă.

În cadrul unei conferinţe la care a participat şi europarlamentarul Monica Macovei, Ciprian Ciucu a declarat că, prin candidatura sa, doreşte să dea un semnal şi altor reprezentanţi ai societăţii civile, pentru a-i încuraja să îşi asume responsabilitatea unei funcţii în stat.

"Ce vreau să fac la Primărie: în primul rând, vreau să le redau bucureştenilor plăcerea de a trăi în oraşul lor, pentru că mulţi dintre noi se simt agresaţi de oraş - aglomeraţie, dezordine, mizerie. Nu mai ai acea plăcere de a trăi în oraşul tău. Ne dorim un oraş în care să petrecem timp de calitate: să avem evenimente culturale majore, să avem unde petrece timpul împreună cu familia, să avem parcuri bune, să avem bulevarde care să fie în special pentru oameni, acces la servicii sociale, acces la servicii de educaţie şi sănătate. Îmi doresc foarte mult să facem ceva cu managementul traficului din Bucureşti şi voi pune mare accent pe transportul în comun şi pe transportul alternativ. Efectiv trebuie să facem regenerarea urbană, pentru că sunt zone în oraş care sunt şubrede", a declarat Ciprian Ciucu.

Alte puncte din programul prezentat de Ciprian Ciucu se referă la modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuinţelor şi identificarea, împreună cu cetăţenii, a unui model administrativ de secol XXI.

"Fundaţia pe care stă oraşul este şubredă. Infrastructura (tehno-edilitară, de transport public, socială) este veche, şi-a depăşit durata de viaţă, este practic în pragul dezintegrării. Calitatea construcţiilor este precară şi riscul seismic este imens. Bazele administrative ale oraşului nostru sunt confuze şi neclare. Relaţiile dintre primăriile de sector şi cea generală duc la situaţii absurde şi ineficienţă economică, ambele rezultând direct din lipsa colaborării între acestea. Trebuie să să ne uităm la modele de dezvoltare urbană de la alte capitale din Europa, să vedem ce ar putea fi aplicat în România", mai susţine Ciprian Ciucu.

O altă direcţie a programului prezentat de Ciprian Ciucu îl reprezintă eliminarea corupţiei din Primăria Capitalei.

"Trebuie să scoatem corupţia din Primăria Capitalei. Bucureştiul are un buget comparabil cu al Vienei, însă diferenţa de calitate a vieţii este de la cer la pământ. Grupurile de interese nelegitime au pus mâna pe capitala României şi o sufocă, secându-i bugetul cu proiecte inutile, cheltuieli disproporţionate şi absurde şi priorităţi care nu au legatură cu cetăţenii", a mai declarat Ciucu.

(S.A.)

-----------

Ciprian Ciucu, membru al consiliului director al Centrului Român de Politici Europene, este propunerea partidului M10, condus de Monica Macovei, pentru Primăria Capitalei, potrivit Mediafax.

Ciprian Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea. Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia.

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.

În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, după ce a fost susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI.

Potrivit unor surse din M10, citate de Mediafax, candidatura lui Ciprian Ciucu este menită a fi un instrument de negociere pentru susţinerea unei candidaturi independente cum ar fi cea a lui Nicuşor Dan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb