CIPRU: Papa Francisc cere ''să deschidem ochii'' la sclavia şi tortura din taberele de migranţi

G.U.
Internaţional / 3 decembrie 2021

Papa Francisc cere ''să deschidem ochii'' la sclavia şi tortura din taberele de migranţi

Papa Francisc, aflat în vizită în Cipru, a cerut astăzi la Nicosia "să deschidem ochii la sclavia şi tortura" suferite de migranţi în tabere, făcând o paralelă cu cel de-al Doilea Război Mondial, relatează AFP, conform Agerpres.

"Acest lucru ne aminteşte de istoria secolului trecut, de nazişti, de Stalin, şi ne întrebăm cum se poate întâmpla aşa ceva. Însă ceea ce s-a petrecut cândva, se întâmplă astăzi pe coastele învecinate", a spus papa în timpul unei rugăciuni ecumenice la care au asistat şi migranţi, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Cipru.

"Sunt locuri de tortură, oameni care sunt vânduţi. Spun asta pentru că este responsabilitatea mea să deschidem ochii", a afirmat suveranul pontif în faţa a 250 de persoane reunite în Biserica Sfânta Cruce din Nicosia, situată la câţiva metri de zona tampon administrată de ONU, care separă cele două părţi ale insulei.

"Ne uităm la ceea ce se întâmplă, iar partea cea mai rea este că ne-am obişnuit cu asta. Obişnuinţa este o boală foarte gravă! Nu există antibiotice împotriva sa", a adăugat el, denunţând încă o dată "cultura indiferenţei".

În faţa "suferinţelor" "atâtor oameni de care s-a profitat", papa Francisc s-a exprimat împotriva "războiului urii", criticându-i pe "cei care împiedică intrarea refugiaţilor care cer fraternitate, ajutor, fericire".

"Ei fug de ură, şi găsesc în faţa lor un zid al urii (...) Nu putem să tăcem şi să privim în altă parte în faţa acestei culturi a indiferenţei", a mai spus el, văzând în această realitate "istoria acestei societăţi dezvoltate pe care o numim Occident".

Câteva minute mai devreme, papa Francisc s-a declarat "mişcat" de mărturiile a patru persoane aflate în exil.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Papica, iezuitul marxist-satanist, care sub pretextul "iubirii fatza de aproapele migrant", pune umarul la indeplinirea Planului Kalergi de metisizare a populatiilor Europei!

    Mosul asta ar trebui sa deschida ochii si la tortura si sclavia din Arabia Saudita,Pakistan de exemplu,sau are cataracta la un ochi si nu vede ,doar vede cu celalalt ochi numai ce vrea?Daca nu are curajul sa spuna tot adevarul atunci sa taca!

     

    Papito, doamne fereste sa fi fost invers, sa fi fost crestinii migranti, sa vedem cum se purtau cu noi bunii musulmani!!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb