Cisco şi Trend Micro ajută la revoluţionarea securităţii Internetului de acasă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 26 februarie 2009

Home Network Defender include opţiunile de control parental, protecţie anti-virus şi rapoarte despre activitatea de reţea pentru a ajuta la asigurarea securităţii reţelei de acasă

Cisco şi Trend Micro şi-au alăturat forţele pentru a ajuta la păstrarea siguranţei familiilor prin integrarea software-ului de securitate pentru Internet al Trend Micro în routerele Linksys ale companiei Cisco. Această ofertă de securitate de tip multi-layer conferă protecţie calculatoarelor personale ale familiei şi dispozitivelor reţelei de acasă, cum ar fi consolele pentru jocuri online, telefoane prin Wi-Fi şi dispozitive personale de redare media. Această colaborare a dus la introducerea serviciului Home Network Defender în câteva routere Linksys Wireless-N pentru acasă, produse ale companiei Cisco. Aceste servicii includ capacităţi sigure de navigare pe Internet, control parental şi raportarea activităţii reţelei personale. Home Network Defender ajută la detectarea şi eliminarea ameninţărilor, care apar în timpul navigării pe Internet, cum ar fi frauda, înşelătoriile, tentativele de furt ale datelor personale şi viruşii, înainte ca aceştia să acceseze reţeaua de acasă.

Detalii:

Cu ajutorul instrumentelor pentru recunoaşterea paginilor web cu conţinut dăunător la nivelul routerului, Home Network Defender redefineşte libertatea în mediul virtual pentru întreaga familie ajutând părinţii să gestioneze reţeaua personală atât din interiorul casei cât şi departe de aceasta. Caracteristicile serviciului Home Network Defender includ:

Safe Web Surfing (Navigare Sigură pe web) - Ajută la protecţia împotriva ameninţărilor care apar în timpul navigării pe Internet prin evaluarea în timp real ale acestora şi blochează atât paginile web cât şi linkurile identificate ca fiind dăunătoare. Prin alegerea unuia dintre cele trei nivele de securitate, Home Network Defender ajută utilizatorii să reducă numărul înşelătoriilor de tip "phishing", care încearcă să fure numerele cărţilor de credit sau ale conturilor bancare. Update-urile continue identifică cele mai noi pagini web care prezintă un risc şi chiar legitimează acele pagini care conţin ameninţări. Acest serviciu este foarte folositor în cazul consolelor de jocuri care folosesc un browser web, care la rândul lui ar putea avea un nivel de securitate redus.

Parental Controls (Control Parental) - Ajută membrii familiei să viziteze pagini web adecvate în baza regulilor setate de către părinţi, care pot restricţiona accesul la Internet în diferite intervale orare. Spre deosebire de alte produse care au aceste caracteristici, Home Network Defender acţionează la nivelul routerului, creând în acest fel dificultăţi copiilor care se pricep la tehnologie şi încearcă să modifice setările calculatorului personal; în acelaşi timp, protejează utilizatorii de Internet împotriva vizitării accidentale a paginilor web care cer informaţii personale şi le transmit infractorilor care operează pe Internet.

Network Activity Reports (Rapoarte Despre Activitatea Reţelei) - Le permit părinţilor sau administratorilor de reţea să monitorizeze activităţile şi dispozitivele de reţea. Ele prezintă încercările dispozitivelor străine de a accesa reţeaua personală şi raportează care utilizator a violat setările controlului parental. Administratorii pot vizualiza rapoartele despre activitatea reţelei de oriunde din lume cu ajutorul parolei personale.

Antivirus - Include patru licenţe ale Trend Micro AntiVirus şi AntiSpyware pentru a augmenta protecţia la nivelul routerului al securităţii Internetului, iar în acest fel oferă o soulţie cu adevărat de tip multi-layer.

Mai uşor de folosit - Software-ul pentru securitatea internetului fiind încorporat direct în router, nu trebuie instalat şi pe fiecare calculator în parte. Aplicaţiile Linksys Easy Link Advisor (LELA) ajută la setarea controlului parental prin simpla apăsare a iconului grafic de pe dispozitiv, introducând setările dorite.

Citate care susţin aceste afirmaţii

"Software-ul nostru lider în domeniu s-a alăturat routerelor cele mai performante ale Linksys (din cadrul companiei Cisco) şi în acest fel reuşim să oferim o soluţie puternică pentru securitatea reţelei de acasă", a spus Carol Carpenter, vice-preşedintele unităţii pentru marketing global. "Suntem mândri să putem oferi o protecţie inteligentă şi efectivă pentru accesul la Internet de acasă, astfel încât famillile să obţină cea mai eficace protecţie în timp real împotriva celor mai noi ameninţări şi între timp să poată să beneficieze la maxim de activităţile online."

"Home Network Defender ajută la oferirea protecţiei revoluţionare şi nu evoluţionare împotriva ameninţărilor de pe Internet, înainte ca acestea să ajungă în casă şi sporeşte atenţia acordată de către părinţi activităţilor online ale fiecărui membru al familiei în parte." "Acest produs ajută la protejarea nu numai a calculatoarelor personale, dar şi a tuturor dispozitivelor conectate iar în acest fel devine un element absolut necesar pentru oricine, care îşi face griji pentru securitatea accesului la Internet în cadrul familiei.", a spus Greg Memo, vice-preşedinte şi general manager al departementului de produse din cadrul Cisco Consumer Business Group.

Analiza pieţei

Numărul ameninţărilor din domeniul web a crescut cu aproape 2000% din 2005, din care 50% au fost descărcate de utilizatori, care au navigat pe pagini web necunoscute sau ameninţătoare. (Trend Micro Threat Research, 2009)

34% dintre tinerilor spun că au fost expuşi paginilor web cu conţinut pornografic în timpul navigării pe Internet. 40% din aceste expuneri au apărut în timpul căutării online, 17% din link-uri din cadrul unor pagini web şi 12% din faptul că au introdus eronat sau cu greşeli adresa paginii pe care ar fi dorit să o viziteze. (Wolak, Finkelhor, Mitchell 2006)

79% a tinerilor spun că folosesc Internetul cu foarte puţină supraveghere din partea părinţilor. (Childnet International, 2007)

Preţul şi disponibilitatea

Home Network Defender este un serviciu software, care este inclus în unele routere Linksys Wireless-N ale companiei Cisco, şi care oferă securitate pentru navigarea pe Internetul, gestionarea acestuia şi protecţia dispozitivelor activate prin adrese IP din cadrul unei reţele personale de acasă.

Home Network Defender va fi disponibil pentru câteva routere de tip N şi va fi încorporat în routerele Linksys WRT610N şi WRT160N ale companiei Cisco cu o perioadă de probă de 30 de zile oferită din partea companiei. În cazul primului model, aceste servicii sunt deja disponibile, iar pentru routerul WRT160N ele vor sta la dispoziţia clienţilor în viitorul apropiat.

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) este liderul mondial în comunicaţiile Internet care transformă modul de conectare, de comunicare şi de colaborare interpersonală.

Trend Micro Incorporated este lider mondial în securitatea accesului la Internet, cu accent pe asigurarea schimbului de informaţie digitală în mediul de afaceri şi pentru consumatori. Fiind un pionier şi avangardist al industriei, Trend Micro avansează integrarea gestiunii ameninţărilor în tehnologie pentru a proteja continuitatea operaţională, informaţiile personale şi bunurile informatice împotriva malware-ului, spam-ului sau scurgerilor de date cât şi împotriva ameninţărilor, care apar pe Internet. Vizitaţi TrendWatch pe adresa www.trendmicro.com/go/trendwatch pentru a afla mai multe despre cele mai recente ameninţări. Soluţiile flexibile ale Trend Micro, care sunt disponibile în multiple forme sunt ajutate de experţi în domeniul informaticii şi informaţiilor de peste tot globul 24 ore din 24, 7 zile pe săptămână. Multe dintre aceste soluţii sunt susţinute de Trend Micro Smart Protection Network, o infrastructură pentru securitatea conţinutului datelor clientului-nor, care este un sistem de generaţie nouă. Soluţiile de securitate ale companiei Trend Micro, care îşi are sediul în Tokyo se vând peste tot în lume prin intermediul partenerilor ei de afaceri, Trend Micro fiind o companie transnaţională.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Trend micro lider mondial in ce ? .Trece virusii pe langa el de n-ai vazut de astea ,dati si voi ceva mai bun .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb