"Citigroup", aproape de un acord amiabil cu Justiţia din SUA

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 10 iulie 2014

"Citigroup", aproape de un acord amiabil cu Justiţia din SUA

Conform unor surse, banca ar putea fi amendată cu aproape 7 miliarde de dolari în baza acestei înţelegeri

"Citigroup" Inc., a treia bancă majoră din SUA, este aproape de un acord cu Departamentul de Justiţie din SUA, în cadrul căruia ar plăti circa 7 miliarde de dolari ca să scape de acuzaţiile potrivit cărora ar fi vândut instrumente financiare garantate prin ipoteci cu probleme, înaintea crizei financiare, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de presa internaţională.

Acestea afirmă că banca şi autorităţile americane finalizează detaliile unei înţelegeri care ar ajuta "Citigroup" să evite un proces federal în privinţa ipotecilor. Potrivit surselor, acordul ar putea fi anunţat săptămâna viitoare.

Posibila înţelegere amiabilă dintre părţi marchează o schimbare semnificativă faţă de poziţia exprimată de autorităţi la mijlocul lunii iunie, când Departamentul Justiţiei a avertizat că intenţionează să lanseze un proces dacă "Citigroup" nu creşte substanţial suma oferită pentru soluţionare, potrivit Wall Street Journal (WSJ). Publicaţia scrie, citând surse anonime, că banca americană i-a propus iniţial statului 4 miliarde de dolari, în timp ce autorităţile au încercat să obţină 10 miliarde de dolari.

Conform surselor, banca a susţinut că acţiunile sale de dinaintea crizei nu ar trebui să impună penalităţi atât de mari şi că ar trebui să plătească mult mai puţin decât "JPMorgan Chase & Co.", care a acceptat un acord amiabil în valoare de 13 miliarde de dolari. Sursele au subliniat că "JPMorgan" a vândut mult mai multe instrumente financiare garantate prin ipoteci înaintea crizei.

Unii investitori mari, care au considerat suma de 10 miliarde de dolari ca fiind excesivă, au sugerat ca "Citigroup" să lanseze un proces în instanţă dacă nu poate scăpa de acuzaţii prin plata a 3-4 miliarde de dolari. Dar, oficiali băncii par să se teamă că un proces împotriva guvernului ar fi prea lung şi prea scump, chiar dacă "Citigroup" ar câştiga.

Analiştii aşteaptă ca o înţelegere a "Citigroup" cu Justiţia din SUA să coste banca circa 5 miliarde de dolari. Conform estimărilor acestora, banca are rezerve de 2-4 miliarde de dolari pentru cheltuieli legale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb