CITITORII NE SCRIU Autorităţile trebuie să spună dacă Adamescu era obligat să facă ofertă de preluare la "Intercontinental"

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 4 aprilie 2016

Autorităţile trebuie să spună dacă Adamescu era obligat să facă ofertă de preluare la "Intercontinental"

ASF: "La momentul dobândirii de către Mountbay LTD a participaţiei Intercontinental nu au fost identificate elemente privind aplicarea prezumţiei de acţiune concertată"

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ne-a transmis că familia Adamescu nu trebuia să lanseze o ofertă publică de preluare a hotelului "Intercontinental" (RCHI), în 2011, atunci când off-shore-ul Mountbay LTD a cumpărat 32,9% din companie, căci nu au fost identificate elemente ale unei concertări.

La finalul lunii martie, procurorii DNA au pus sechestru pe acţiuni şi părţi sociale din averea omului de afaceri Dan Adamescu, în valoare de 857 de milioane de lei.

În acest context, un cititor al site-ului www.bursa.ro, ne-a transmis: "Având în vedere ştirea de mai sus şi faptul că ziarul este intitulat «Bursa», vă rog să solicitaţi DNA să precizeze dacă societatea Mountbay LTD este deţinută de către inculpat sau persoanele cu care acţionează concertat şi dacă este obiect al sechestrului.

Informaţia este de interes pentru aplicarea Legii, respectiv 297/2004, art.203 în legătură cu OPP pe care inculpatul nu a derulat-o ca urmare a nerecunoaşterii deţinerii Mountbay LTD Cipru.

Mă gândesc că este în sfera de interes a unui ziar bursier, dar şi că DNA&ASF ar trebui să conlucreze prin oferirea de informaţii.

De asemenea, puteţi solicita şi ASF să se intereseze la DNA în cauză, mă gândesc că totuşi nu se pot face că plouă la infinit prin acoperirea «nu avem informaţii»".

Dan Adamenscu deţine indirect 32% din RCHI, prin Astra Asigurări (16,32%) şi The Nova Group Investments Romania (15,71%).

Conform legii pieţei de capital, un acţionar care depăşeşte pragul de deţinere de 33% la un emitent, este obligat să lanseze o ofertă publică de preluare a companiei.

Reprezentanţii ASF ne-au transmis: "Analiza ASF privind acţiunea concertată se realizează în cazurile expres prevăzute în cadrul legii 297/2004 (ex. obligaţie derulare oferta publică, monitorizare depăşire praguri deţinere la societăţile care au stabilit un astfel de prag etc.).

Acţiunile emise de Compania Hotelieră Intercontinental România SA au fost listate pe piaţa RASDAQ. În anul 2011, la momentul dobândirii de către Mountbay LTD a participaţiei în cadrul capitalul social al emitentului nu au fost identificate elemente privind aplicarea prezumţiei de acţiune concertată conform legii 297/2004.

Ulterior au intrat în vigoare prevederile Legii nr. 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe piaţă RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate. Conform articolului 2 din respectivul act normativ, consiliile de administraţie/directoratele aveau obligaţia de a efectua demersurile necesare pentru desfăşurarea adunărilor generale ale acţionarilor pentru a dezbate situaţia creată de lipsa cadrului legal de funcţionare a pieţei RASDAQ.

În temeiul prevederilor Legii 151/2014, acţiunile emise de Compania Hotelieră Intercontinental România SA au fost admise la tranzacţionare pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de BVB, prevederile legale privind oferta publică de preluare obligatorie nefiind aplicabile societăţilor ale căror acţiuni se tranzacţionează pe un sistem alternativ de tranzacţionare".

La întrebarea dacă ASF va întreprinde măsuri să stabilească, acum, dacă Mountbay LTD acţionează concertat cu familia Adamescu, oficialii Autorităţii ne-au transmis că nu pot oferi informaţii privind eventuale analize/investigaţii în curs.

Reprezentanţii DNA ne-au transmis că nu pot oferi alte detalii despre ancheta asupra lui Adamescu, în afara celor mediatizate.

Potrivit informaţiilor din presă din 2011, Mountbay Limited şi The Nova Group Investments România erau asociaţi la Zeta SPV Development Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. DNA a stabilit repede concertarea ,ASF n-are treaba cu actiunile/bursa /concertarea;daca DNA ar ajunge si la ASF mai des cred ca s-ar misca treaba si ar vedea ce vede toata lumea...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb