CÎŢU: "Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul"

A.P.
Politică / 25 februarie 2021

"Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul"

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, că a văzut că oamenii au început să se relaxeze, însă nu este momentul, pentru că se poate pierde foarte uşor ceea ce am câştigat până acum, inclusiv deschiderea restaurantelor şi a şcolilor, scrie g4media.

Începând de astăzi, la calculul ratei de incidenţă COVID nu vor mai fi excluse cazurile din focarele din diverse instituţii.

Premierul apreciază că noua formulă nu va schimba foarte mult lucrurile:

"Ne-am uitat la această formulă. E recomandată de epidemiologici. Am văzut estimările iniţiale, nu cred că se vor schimba foarte mult lucrurile. S-au făcut estimări, de aceea am şi lăsat această perioadă de 14 zile."

În ceea ce priveşte scenariile privind evoluţia epidemiei în România avansate de INSP, Florin Cîţu a afirmat că "realitatea a fost de fiecare dată mai bună decât scenariile", iar măsurile luate până acum "arată că au dat rezultate".

"Am luat măsurile care trebuie şi o spun datele. Veţi vedea că scenariile pesimiste nu se vor adeveri. Deocamdată, ce avem noi implementat funcţionează, dar în acelaşi timp e important să respectăm regulile. Am văzut că oamenii au început să se relaxeze, nu e momentul. Foarte uşor putem să pierdem ce am câştigat până acum, dacă nu respectăm regulile, inclusiv legat de restaurante, şcoli", a subliniat premierul.

Florin Cîţu a mai declarat că, "deocamdată, în România vedem că tulpina britanică e oarecum sub control", detaliază g4media.

Guvernul a decis în urmă cu două săptămâni ca la calculul ratei de incidenţă să nu mai fie excluse cazurile din focarele din diferite instituţii. Guvernul Orban a decis toamna trecută această formulă de calcul cu eliminarea cazurilor din focare.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. stimabile,

    nu stiu care sunt pretioasele indicatii ref protejarea popuilatiei referitor la purtarea 1,2,4...masti simultan insa masca in aer liber este o prostie mai mare decat zidul chinezesc din zona caruia a plecat aceasta pandemie isterizanta! 

    poate o suprimati, nu de alta dar achizitia acestor masti pt multa lume este extrem de dificila sau chiar imposibila si cred ca va-ti facut planul la achizitii medicale pe cativa ani! 

    as ca iesiti si voi in piata cu o decizie realista , logica si de bun simt!

    p.s. cu ac ocazie mai generati si ceva economii la atat de sugrumatul buget national pe 2021 

    aia care se relaxseaza sunt bugetarii si tu esti principalul vinovat de relaxarea lor...

    Intr-adevar Potaie, la ce masuri naziste luati dpdv economic si al sanatatii, oamenii nici n-ar avea vreun motiv ca sa se relaxeze!

    1. Eu sunt foarte relaxat.Am pierdut tot.nu mai am ce perde.Caut un refugiu,postura de eremit nu ma mai inspaiminta ,m-am antrenat 9 luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb