Ciucă, pe şantierul podului peste Tisa: "Este vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina"

T.B.
Politică / 11 noiembrie 2023

Ciucă, pe şantierul podului peste Tisa: "Este vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina"

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, aflat în judeţul Maramureş, a făcut o vizită pe şantierul podului peste Tisa şi a remarcat faptul că este absolut necesar să fie finalizate şi gândite şi alte proiecte pentru strângerea legăturilor între România şi Ucraina, informează news.ro.

Nicolae Ciucă a fost însoţit şi de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Ionel Bogdan, care a făcut o prezentare a stadiului lucrărilor şi a detaliilor tehnice pentru realizarea acestei investiţii, potrivit sursei citate.

Ionel Bogdan a explicat că va fi făcută o centură a Sighetului pentru descărcarea traficului de pe acest pod, conform news.ro.

Potrivit sursei citate, "În continuare acestui şantier, în drumul naţional va exista o giraţie, în continuare scoatem la licitaţie luna viitoare centura Sighetului pentru descărcare pentru că noi construim pod cu capacitate mare, vorbim de o capacitate vamală destul de ridicată, nici nu se compară cu ce avem astăzi. E nevoie să construim această centură", a explicat preşedintele CJ Maramureş.

"Trebuie terminate în acelaşi timp pentru că altfel nu ai unde descărca tot traficul de pe pod", a concluzionat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a întrebat şi când ar urma să fie finalizate lucrările la acest pod, relatează sursa precizată.

"Anul viitor pe vremea asta ar trebui să putem să îl inaugurăm. Lucrarea mare este partea de tablier metalic, care e cea mai scumpă. Suntem la un procent de 23%", a răspuns Ionel Bogdan, transmite news.

Nicolae Ciucă s-a interesat dacă şi costul pentru realizarea acestei investiţii a rămas acelaşi, adică 35 de milioane de euro.

"Cu nişte mici ajustări, undeva pe la 36 sau 37 de milioane de euro", a adăugat preşedintele CJ Maramureş, conform sursei menţionate.

Potrivit news.ro, Ciucă a explicat şi care este importanţa acestui proiect: "Este vorba de ceea ce facem noi de aici pentru comunitatea românească din Ucraina şi este absolut necesar să finalizăm şi să gândim şi alte proiecte pentru această strângere a legăturilor între cele două ţări, între cele două regiuni şi între cele două comunităţi", a transmis preşedintele PNL.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb