"Clal" vinde afacerea din România pentru 500.000 euro, dar iese în pierdere cu 3,6 milioane euro

(N.I.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 9 aprilie 2009

Grupul israelian de asigurări Clal vinde subsidiara de pe piaţa românească unui grup de oameni de afaceri din România pentru o jumătate de milion de euro, dar pierd circa 3,6 milioane euro din "aventura românească", relatează pagina de internet a cotidianului Haaretz.

Pentru a păstra subsidiara din România, care are 152 de angajaţi, grupul Clal ar fi trebuit să injecteze alte 5 milioane de euro în acest an. Până în prezent, Clal a investit în afacerea din România 23 milioane dolari, arată publicaţia israeliană.

"Clar Insurance va înregistra o pierdere de 20 milioane şekeli (3,6 milioane euro, la cursul actual n.r.) din aventura românească", se spune în articolul din Haaretz.

În legătură cu subsidiara din România, compania Clal Insurance este implicată într-un litigiu cu firma israeliană Elbit Imaging, care a acordat către Clal România un împrumut de 6 milioane dolari, potrivit Haaretz.

Directorul general al Clal Româ­nia, Valentin Ţucă, declarase săptămâna trecută, că grupul israelian de asigurări Clal vrea să vândă subsidiara din Româ­nia, tranzacţia urmând să fie încheiată cel mai probabil în al doilea trimestru din acest an, potrivit NewsIn.

El a precizat că grupul israelian poartă discuţii cu un fond de investiţii pentru vânzarea subsidiarei din România, motivând decizia companiei-mamă prin nevoia de a-şi optimiza resursele în actualul context economic.

Directorul general al Clal Româ­nia a mai arătat că afacerea din România este o investiţie de la zero (greenfield), care necesită constant aport de capital din partea companiei-mamă, iar în situaţia actuală de criză "nu există nişte parametri clari în ce priveşte reîntoarcerea acestor investiţii".

Clal România şi-a început activitatea pe piaţa de asigurări din Româ­nia în decembrie 2006. În 2008, firma a afişat afaceri de circa 2 milioane euro şi a ajuns la aproximativ 1.500 de clienţi. Pentru acest an, compania estimase afaceri de cel puţin 4 milioane euro şi 4.000 - 5.000 de clienţi.

Clal România este controlată de C.I.E. Holdings BV, Olanda, cu 99,95% din capitalul social, alţi acţionari având o participaţie de 0,05%. Clal Insurance Enterprise Holdings Ltd din Israel este acţionarul majoritar indirect, deţinând 100% din capitalul C.I.E. Holdings BV.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb