Clasa politică, pregătită pentru lunga vară fierbinte

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 18 iunie 2014

Clasa politică, pregătită pentru lunga vară fierbinte

Politicienii par să-şi fi suspendat vacanţa de vară, luna iunie fiind una foarte agitată. Cum în urma alegerilor europarlamentare aproape toată lumea a fost nemulţumită de rezultate, un lucru mai puţin obişnuit, a venit vremea combinaţiilor şi alianţelor care să salveze ultima impresie a acestui an, alegerile prezidenţiale.

PNL-ul va avea alegeri interne, dar negociază intens şi cu PDL-ul. Partidul lui Vasile Blaga discută şi cu alte forţe de dreapta, inclusiv cu foştii liberali conduşi de primarul Chiliman. PSD-ul poartă discuţii grele cu PP-DD-ul şi reîncălzeşte relaţia cu UNPR-ul, iar fantoma USL încă se mişcă prin ţară. În PMP continuă mişcările de trupe începute imediat după instalarea în fruntea partidului a noului preşedinte, Elena Udrea. Este o efervescenţă mai puţin obişnuită, la acest lucru contribuind din plin şi faptul că în privinţa candidaţilor pentru alegerile prezidenţiale nimic nu a fost decis, aproape orice combinaţie fiind posibilă. O serie de lideri ai PNL susţin mai nou includerea lui Crin Antonescu, alături de Klaus Iohannis, în cercetările sociologice care vor fi realizate împreună cu PDL pentru stabilirea candidatului comun pentru prezidenţiale. Propunerea vine dinspre liderii care i-au fost apropiaţi fostului preşedinte al PNL. Aceştia susţin că ar fi o greşeală "strategică" ca PNL să excludă posibilitatea ca Antonescu să candideze în cele din urmă la alegerile prezidenţiale, motiv pentru care cercetările sociologice realizate de PNL şi PDL ar trebui includă analize şi asupra fostului lider PNL. Negocierile dintre PNL şi PDL primesc o uşoară lovitură după ce, pe surse, a apărut informaţia că primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, va primi funcţia de prim-vicepreşedinte după înscrierea în PDL.

Tot în PNL se vorbeşte, din nou, de nişte plecări, mai mult sau mai puţin forţate. Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, într-o conferinţă de presă i-a invitat pe toţi liberalii care îl "iubesc" pe fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu, să părăsească partidul: "Am cerut celor care îl iubesc poate pe Tăriceanu, care iubesc poate PSD, UNPR , PC sau alte partide să aibă demnitatea să plece din partid înainte de Congres. La Congres trebuie să se prezinte liberali care să voteze liberali. Nu se supără nimeni pe nimeni dacă o vor face".

Puternic susţinută de către Victor Ponta, refacerea USL nu mai este un proiect pentru această vară din punctul de vedere al unor lideri ai PSD, în frunte cu Liviu Dragnea: "Spiritul USL nu a murit niciodată şi nu va muri, pentru că este spiritul a 60% din populaţia României. Obiectivele asumate de noi în campania electorală în 2012 rămân în continuare asumate de noi şi le avem în continuare ca şi ţinte de îndeplinit. Ca şi structură juridică, USL nu a murit, pentru că nu a fost desfiinţată. Ca şi structură formală, să spunem, din moment ce PNL a ieşit spărgând uşile şi geamurile, e mai greu să se refacă USL". Pentru politicieni urmează o lungă vară fierbinte, efectele muncii de acum urmând să fie vizibile abia la sosirea iernii.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. asta a ramas USL,iar domnul Dragnea va raci rau,daca mai sta in curent.

    1. Premierul Pontas il pregateste pentru PREZIDENTIALE pe Dan Diaconescu. Motivul : Sa vada ce electorat detine Dan Diaconescu.,si astfel in turul DOI sa vada pe ce poate conta Ponta. ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb