Urmare informaţiilor furnizate de mass media privind "crăpăturile apărute în asfaltul Lotului III al Autostrăzii Sibiu - Orăştie", CNADNR precizează că investigaţiile au arătat că fisurile sunt de natură superficială şi nu afectează stabilitatea corpului autostrăzii şi siguranţa traficului rutier.
Presa a vehiculat, zilele acestea, că la kilometrul 60 al autostrăzii Sibiu - Orăştie au apărut primele probleme, la abia zece zile după darea în folosinţă a celei mai noi bucăţi de autostradă din România.
Referitor la remedierea defectelor apărute atât în perioada de execuţie a lucrărilor, cât şi în perioada de garanţie (4 ani), CNADNR precizează că responsabilitatea revine în totalitate Antreprenorului conform prevederilor contractului "Proiectare şi Execuţie Autostrada Orăştie - Sibiu, lot 3, km 43+855 - km 65+965". În acest sens, menţionăm că lucrările de remediere vor fi executate pe riscul şi cheltuiala Antreprenorului, fără costuri suplimentare pentru CNADNR SA.
CNADNR transmite că recepţia lucrărilor nu a fost efectuată şi reaminteşte că traficul rutier pe tronsonul de autostradă Orăştie - Sibiu Lot 3 a fost deschis în data de 14.11.2014. Astfel, recepţia lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Orăştie - Sibiu va fi efectuată doar atunci când Antreprenorul va remedia toate degradările superficiale apărute pe acest sector de drum.
În prezent se investighează cauzele care au determinat producerea acestor fisuri în vederea stabilirii măsurilor de remediere necesare. Antreprenorul şi Consultantul aplică un program permanent de monitorizare zilnică, urmărind astfel evoluţia acestui fenomen în vederea remedierii defectelor constatate, potrivit CNADNR.
Instituţia mai arată şi că în cazuistica de specialitate, astfel de degradări superficiale s-au constatat în exploatarea şi a altor autostrăzi şi drumuri noi.