"Banca Centrală a Rusiei vorbeşte despre o «transformare structurală pe scară largă» a economiei ţării"

CNBC: "Banca Centrală a Rusiei vorbeşte despre o «transformare structurală pe scară largă» a economiei ţării"

ANDREI IACOMI
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 19 martie 2022

Banca a menţinut rata dobânzii de politică monetară la 20%, conform agenţiei americane

Banca Centrală a Rusiei a menţinut, ieri, rata de politică monetară la 20%, dar a avertizat cu privire la starea de incertitudine masivă în condiţiile în care economia ţării trece printr-o "transformare structurală pe scară largă", informează CNBC.

Banca ridicase rata dobânzii cheie de la 9,5% la 20% la scurt timp după ce forţele Rusiei au invadat Ucraina, la sfârşitul lunii februarie, într-un efort de a susţine căderea rublei şi de a atenua impactul sancţiunilor internaţionale severe impuse Moscovei.

În declaraţia sa de ieri, Banca Centrală a Rusiei a spus că ridicarea bruscă a ratei de referinţă a "ajutat la susţinerea stabilităţii financiare".

"Economia rusă intră în faza unei transformări structurale pe scară largă, ce implică o perioadă temporară, dar inevitabilă, de creştere a inflaţiei, apărută în principal pe fondul ajustărilor preţurilor relative pentru o gamă largă de bunuri şi servicii", se arată în comunicat, conform CNBC. "Politica monetară a Băncii Rusiei este proiectată să permită o adaptare treptată a economiei la noile condiţii şi o revenire a inflaţiei anuale la 4%, în 2024".

Cu toate că decizia băncii de a menţine rata dobânzii la 20% era aşteptată, comunicatul a oferit o perspectivă asupra modului în care instituţia vede perspectivele economice ale Rusiei.

În opinia lui William Jackson, economist şef pentru pieţe emergente la Capital Economics, din raport se pot trage trei concluzii cheie - prima fiind că banca centrală pare să creadă că, prin creşterea dobânzii în regim de urgenţă luna trecută, a făcut suficient pentru stabilizarea sistemului financiar şi prevenirea unui val de retrageri masive din băncile ruseşti.

"În al doilea rând, banca consideră că sancţiunile şi trecerea către autarhie şi izolaţionism ca ceva pe termen lung", a spus Jackson, subliniind că declaraţia conţinea sintagma "transformare structurală pe scară largă" de mai multe ori.

"În al treilea rând, în ciuda acestui fapt, factorii de decizie ai băncii încearcă să menţină o aparenţă de ortodoxie macroeconomică. Accentul principal al declaraţiei a căzut asupra echilibrului riscurilor inflaţioniste şi că banca îşi va menţine abordarea strictă a politicii monetare, pentru prevenirea apariţiei efectelor de rundă a doua ale creşterii inflaţiei", a spus economistul de la Capital Economics.

Asta poate indica faptul că factorii de decizie de politică monetară de la Moscova urmăresc anularea actualelor controale asupra capitalului, întoarcerea la un curs flotant al rublei şi, în cele din urmă, revenirea la aspectul principal al politcii monetare, anume ţintirea inflaţiei, a sugerat Jackson, conform CNBC.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. daca Rusia nu inchide conflictul in curand, si-a semnat condamnarea pentru o revenire a economiei la nivelul epocii silexului ....

    aceasta lume are nevoie de pace, nu de nebuniile schizofrenice ale unui bosorog canceros care oricum va muri pana la finalul anului viitor 

    orice rus normal la cap si orice membru al serviciilor ruse de informatii ar trebui sa il asasineze pe Putin pentru pace in lume! Putin oricum va muri curand pana la finalul anului 2023 - omul are cancer avansat si dementa senila si alte boli.... nici un rus normal la cap nu trebuie sa accepte distrugerea propriei tari SI A LUMII pentru chefurile unui bosorog agresiv si canceros!  

    Dati-l jos pe Putin, omorati-l pe Putin! ACUM, in zilele urmatoare! Nu il lasati sa ajunga viu pana la jumatatea lui Aprilie 2022 pentru ca nebunul va declansa al 3-lea razboi mondial, e "opera lui suprema" inainte de a muri ! Vrea sa reinstituie cu forta URSS pana sa moara!  

    Omorati-l pe Putin acum, vrea sa dea foc la Lume!  

    1. Am mai citit mesajul ăsta de 1000 de ori până acum. Altceva mai original nu aveți?

      De unde să aibă?

      original o sa fie cand o sa fie ucis Putin

      buna straine!

      in mare masura ai dreptate. 

      astrologic vorbind (ma ocup cu astrologia de multi ani) in 2022 si 2023 apare un fenomen numit "retroversie karmica" - mai precis o configuratie astrala de mare forta isi intalneste "umbra" - sau pozitia inversa din partea opusa a hartii astrologice. Mai precis: retroversia astrologica a perioadei 2022-2023 este.... 1938-1939.  

      Atunci (1938-1939) un om (DICTATORUL,dictatorii) distrugeau mari mase de oameni in urma deciziilor lor tiranice.  

      Ei bine, acum (2022-2023) veti vedea mari mase de oameni distrugand DICTATORUL, dictatorii. Este 1938-1939 inversat. Asadar o inversiune karmica.  

      Perechea karmica 1938-1939 versus 2022-2023 se aplica si situatiei Romaniei... in 1938-1939 Romania pierde teritorii.... ia ghiciti ce se va intampla in curand?  

      pentru mai multe idei urmariti si iesirea (in 23 martie 2022) momentana a lui Pluto din Capricorn (dar va mai retrograda de 2 ori pana in 2024 cand va pleca de tot de aici) .... iesirile din Capricorn ale lui Pluto au semnificatia demolarii dictatorilor (capra curajoasa care se urca pe varful muntelui ... dar muntele se naruie si capra cade si moare, strivita de pietre si bolovani - adica de masele de oameni pe care s-a urcat curajoasa!)

      p.s. nu ii vad bine pe dictatori (pana in 2024) sub efectul iesirii lui Pluto din Capricorn... o sa cada ca niste carpe slabe ce sunt! Aviz amatorilor - gen Kim Jong Un, Putin si restul gastii de dictatori imputiti !  

      inca ceva legat de perioada 23-26 martie 2022 cu Romania ....

      steaua Algol in plina manifestare in Romania.... alias... "nu tremur la cutremur" :)  

      a 2a interpretare pentru manifestare lui Algol in Romania in 23-26 martie 2022: declararea autonomiei a prostiei numite tinutul secuiesc (asadar , aceasta fiind alta interpretare a "durerii manifestate violent si distructiv din interior" - adica steaua Algol - din interior pentru Romania) - autodeterminare statala care nu va dura mai mult de 2-3 luni.

    O data ce o tara a fost Izolata Economic si Financiar in totalitate de restul lumii , singura transformare structurala posibila este o saracire adanca si extrema a poporului sau. Pentru toti cei care mai au dubii in privinta asta , sa ii intrebe pe Iranienii , pe Sirienii , pe Venezuelienii , pe Nord Coreenii , si pe Cubanezii

    Pentru cei care spera la o Rusia mare prin criptomenitzarea sau yuanizarea economiei , nu au decat sa viseze mult si bine in continuare , sau sa se roage pentru marele lor stapan Putin , ca sa reuseasca un miracol pe care n a reusit sa-l faca nicio alta tara din lume 

    1. Ce-mi pasa mie de rusi?Pe mine ma intereseaza ce va fi cu noi,stau eu sa plang la mormant strain!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb