CNBC: Creştere pentru Bitcoin, după ordinul executiv al lui Biden privind activele digitale

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 martie 2022

CNBC: Creştere pentru Bitcoin, după ordinul executiv al lui Biden privind activele digitale

Ordinul solicită guvernului SUA să exploreze "infrastructura tehnologică şi capacitatea necesară pentru o potenţială" monedă digitală a băncii centrale, conform agenţiei americane

Bitcoin şi alte criptomonede erau în creştere ieri după-amiază, în urma ordinului executiv al preşedintelui american Joe Biden privind activele digitale, ce pare să susţină industria, conform CNBC.

La ora 15:00, Bitcoin se tranzacţiona la 41.835 de dolari, în creştere cu 8,2%, conform datelor furnizate de Coindesk. Ethereum şi alte criptomonede aveau, de asemenea, creşteri importante.

Prin ordinul lui Biden se încearcă abordarea problemei lipsei unui cadru formal pentru dezvoltarea criptomonedelor în Statele Unite, situaţie despre care criticii spun că poate lăsa industria ţării în urmă faţă de restul lumii, potrivit CNBC.

"Statele Unite trebuie să îşi menţină poziţia de lider tehnologic în această zonă ce are o creştere rapidă, prin susţinerea inovării, diminuând în acelaşi timp riscurile pentru consumatori, întreprinderi, sistemul financiar în general şi climă", se arată în ordinul executiv al preşedintelui Biden.

De asemenea, ordinul solicită guvernului Statelor Unite să exploreze "infrastructura tehnologică şi capacitatea necesară pentru o potenţială" monedă digitală a băncii centrale. Spre deosebire de criptomonede precum Bitcoin, care nu este controlată sau emisă de o singură entitate, o astfel de monedă ar fi emisă de banca centrală a SUA, adică de Fed, reiese din articolul publicat de agenţia americană.

Înainte de anunţul privind ordinul lui Biden, Janet Yellen, secretarul Trezoreriei SUA a subliniat că măsura "cere o abordare coordonată şi cuprinzătoare a politicii activelor digitale". Ordinul executiv al preşedintelui Statelor Unite pare să fie bine primit de investitori şi industria cripto. Cameron Winklevoss, co-fondatorul exchange-ului Gemini, a caracterizat măsura drept o "abordare constructivă a reglementării criptomonedelor", conform CNBC.

Bitcoin, cea mai răspândită monedă digitală din lume, se tranzacţionează în prezent cu mult sub maximul de aproape 70.000 de dolari, din octombrie anul trecut, având de la începutul lunii februarie o evoluţie laterală, potrivit datelor furnizare de investing.com.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Asta era stirea de ieri. Azi a scazut la loc!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb